Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Charisma - dá se získat?

Od: pavel* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

vždycky jsem si myslel, že nějaké charisma mám, ale podle bývale asi ne. Zajímalo by mě jak by měl charismatický člověk vypadat, jak se chovat. Taky jestli se dá charisma nějak naučit nebo je opravdu vrozené? Případně jak?.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Charisma je vlastnost, se kterou se člověk narodí. Nelze se tomu naučit. Pokud má někdo charisma, tak to z něj vyzařuje. Je to síla osobnosti. Příklad. Takový člověk třeba někam vstoupí a všichni zvednou hlavu a podívají se na něj. Přitahuje pohledy, aniž by proto něco dělal. Prostě je nepřehlédnutelný a to ani nemusí mluvit. Tohle vysvětlení je jen tak v kostce. Ale pokud o tom chcete vědět víc, tak se to dá dobře vyhledat. Charisma je "dar od Boha", tudíž se naučit, ani nijak jinak získat nedá.

hodnocení

1x

Dobrý den. To věc, která musí z člověka vyzařovat. Je to cítit z postoje člověka, z chování, z komunikace. Z člověka musí být cítit zdravé sebevědomí. Tudíž záleží i na tom, jak se tváří atd. Něco je vrozené, ale na něčem se dá zapracovat. Například na sebevědomí a komunikaci.

hodnocení

1x

Nejlepší Charisma

pt®
hodnocení

1x

No, někdo si vyprodukuje charisma po svém. Nechá se potetovat, na hlavě číro, extravagantní oblečení a když vejde do místnosti žádné oko jej nepřehlédne. Ale o takové charisma asi nestojíte.

Původně náboženský pojem se používá i ve společenských vědách, v managementu a podobně.

v náboženství, v sociologii, v psychologii - cs.wikipedia.org/...

doplněno 08.04.16 17:10:

spíš bych to včlenila do sociálního charisma...

Tetování, číro a tak podobně není žádné charisma, ale výstřednost. Pozor, nezaměňovat...

doplněno 08.04.16 18:18:

"Sociální charisma" je novodobý výraz pro obyčejnou výstřednost. Charisma je charisma a to slovo má svůj původ. Sociální charisma je "vymyšlenost", jak by určitě pravila Dana Medřická...

sonyboj*
hodnocení

1x

Po spoustě let manželství jsme se s manželkou bavili o tom, co nás na sobě při seznamování zaujalo. Ona mi řekla, že moje charisma. Když jsem to chtěl upřesnit, co tím pojmem myslí, řekla mi, že to bylo to, proč po mně pořád čumí i ostatní ženský. A já zase nevěděl. Tak to upřesnila: "Ty máš totiž děsně šukavý voči". Takže to bude asi to charisma. Jestli se to dá získat nevím, asi se s tímto defektem člověk musí narodit... ;)

cecek
hodnocení

0x
Mrkni na youtube kanal Mistrovstvi svadeni, neni to jen o svadeni. Je to par videji rozhodne ti aspon castecne pomuzou otevrit oci a pochopit spoustu veci. A na byvalou se vykasli. ;)
pavel*
hodnocení

Opravdu nemám problém se seznamovat s holkama...

hodnocení

0x

Charisma je to, čím člověk přitahuje ostatní. Čím ho má víc, tím více lidí přitahuje. Je to něco, nebo souhrn něčeho, co je přitažlivé a vyjímečné, čeho si okolí všimne, ocení to a řekne si, že ten člověk je jiný, než většina ostatních. Myslím, že řada extrovertů má určité charisma naučené a funguje. Jsou to často takoví ti koketní sukničkáři, kteří umí ženy okouzlit svým šarmem. Ale musejí mít alespoň trochu divadelní talent, aby to zvládli. Pár takových jsem v životě potkala. Ale to je charisma jen pro ženy. Opravdové, nenaučené charisma je dar a jistá okouzlující zvláštnost. Např. okouzlující, příjemný, soběstačný chlap, který nikoho nepotřebuje, na všechno stačí sám, nikoho nevyhledává a přesto všichni vyhledávají jeho, nebo jsou rádi v jeho společnosti. Jednoho takového mám doma a neustále nevycházím z údivu, jak to s těmi lidmi dělá, ale on nedělá nic, on prostě jen je. Všichni, co ho znají, o něm mluví jen s obdivem. Někdy mně to až štve, má i své horší stránky, ale nikdo je nikdy neobjevil, do svého nitra nikoho nepustil. Takhle nekriticky ho ostatní vnímají. Pro mně dobrý materiál ke studiu do konce života.

gjbffj
hodnocení

0x
Jo, myslím si, ze do určité míry se určitě dá naučit, když ho nemáš vrozené. Ale jak, to netuším. Určitě pomůže minimálně získat sebevědomí a asertivitu, pokud ho nemáš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]