Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze zjistit jestli jsou moje spermie ok?

Od: adam20 odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer, je nějaký způsob jak zjistit jestli jsou moje spermie v pořádku? Tím myslím jestli jde zjistit, zda dítě z nich nebude třeba nějak postižené. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, musíte na specializované pracoviště, kde se tímto zabývají.

Podívejte se třeba sem gennet.cz/...

JInak pokud máte doma mikroskop (základní) tak se na své spermie můžete podívat, jak se mrskaj.

cicko*

A podle toho "mrskání" v mikroskopu pozná jestli bude mít debilní či jinak postižené potomky?

Pokud se pozorně na můj příspěvek podíváte, zjistíte, že jsem v něm rozhodně nepsal, že podíváním se do mikroskopu pán zjistí, zda jsou spermie v pořádku. Aby to zjistil, musí vyhledat specializované pracoviště (což jsem psal na začátku mého příspěvku).

hk
hodnocení

0x

Vaše spermie musí oplodnit nějaké vajíčko. Tedy je třeba vyšetřit i případnou partnerku. Dva zdraví jedince totiž můžou díky kombinaci genetického materiálu zplodit poškozený plod.

pb®
hodnocení

0x
Jedna věc je, jestli jsou spermie OK, tedy počet, pohyb, tvar atd. a další věc je, jakou nesou informaci, tedy váš genotyp a jestli případně nesete nějakou genetickou vadu.

zakus*
hodnocení

0x

Ne, normálně nelze. Lze udělat spermiogram na počet a pohyblivost.

Navíc spermie je pouze 1/2 dědičné informace.

hodnocení

0x

Spermie je pouze dopravce. Její vlastnosti rozhodují pouze o tom, zda můžete mít dítě přirozenou cestou.

ra252
Můžeš to něčím podložit, vysvětlit? Rád bych se o tom dozvěděl více.
Mám to chápat tak, že spermie dopraví něco k vajíčku a potom už se o plození nestará? Dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]