Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesouhlas s hospitalizací

Od: lucie* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,ráda bych se zeptala a taky(se přiznám)nechce se mi to hledat,jak je to s hospitalizací dětí.Měli jsme včera nepříjemnou zkušenost,kvůli akutnímu stavu syna nás během odpoledne přijali a propustili ze dvou nemocnic.Z okresní nás přeposlali do fakultky,kde nás vyšetřili a příjmuli.Stav oddělení se nám vůbec nelíbil,převážně infekční děti,postel byla jen pro dítě a na mě čekalo křeslo.Přitom syn nebyl akutní,jen měl dostat antibiotika a druhé zdravé dvojče jsem musela mít sebou(než si jej převzal tatínek)všude nemocné infekční děti a na pokoji jsme měli prý neinfekční,ale chrčící,kašlají a dávící se holčičku.Odmítla jsem zůstat,že tam nebudu ani minutu,ale pustit nás nechtěli,takže jsme museli prosit na vyšším oddělení,kde byl doktor díkybohu rozumný a vstřícný.Ale i tak jsme tam strávili asi dvě a půl hodiny,tak snad jsme nikdo nic nechytli.Ani jsem to nechtěla tak rozepsat,ale dotaz je-jaká práva mám jako rodič?můžu odmítnout hospitalizaci dítěte?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Pokud byste odmítnutím hospitalizace mohla ohrozit dítě na životě, tak mám takový dojem, že vám v tom mohou zabránit...

planetka*
hodnocení

0x

Máte-li s jakýmkoli zdravotnickým úkonem nebo léčbou "problém", můžete jej odmítnout. Neplatí to pouze v případech, kdy pacient ohrožuje sám sebe nebo své okolí, popřípadě je v bezvědomí a nemůže dát k provedení výkonu souhlas.
Nejste spokojeni? Můžete si stěžovat!
Pokud nejste se zdravotní péčí spokojeni, můžete podat stížnost řediteli zdravotnického zařízení. Jestliže nebudete s jejím vyřízením spokojeni, můžete se obrátit na příslušný krajský úřad a v případě fakultních nemocnic, psychiatrických léčeben a některých odborných léčebných ústavů i na Ministerstvo zdravotnictví ČR. Dále můžete podat stížnost na konkrétního lékaře České lékařské komoře. Většina zdravotnických zařízení má na svých internetových stránkách uveden postup pro podávání stížností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]