Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,ráda bych se zeptala a taky(se přiznám)nechce se mi to hledat,jak je to s hospitalizací dětí.Měli jsme včera nepříjemnou zkušenost,kvůli akutnímu stavu syna nás během odpoledne přijali a propustili ze dvou nemocnic.Z okresní nás přeposlali do fakultky,kde nás vyšetřili a příjmuli.Stav oddělení se nám vůbec nelíbil,převážně infekční děti,postel byla jen pro dítě a na mě čekalo křeslo.Přitom syn nebyl akutní,jen měl dostat antibiotika a druhé zdravé dvojče jsem musela mít sebou(než si jej převzal tatínek)všude nemocné infekční děti a na pokoji jsme měli prý neinfekční,ale chrčící,kašlají a dávící se holčičku.Odmítla jsem zůstat,že tam nebudu ani minutu,ale pustit nás nechtěli,takže jsme museli prosit na vyšším oddělení,kde byl doktor díkybohu rozumný a vstřícný.Ale i tak jsme tam strávili asi dvě a půl hodiny,tak snad jsme nikdo nic nechytli.Ani jsem to nechtěla tak rozepsat,ale dotaz je-jaká práva mám jako rodič?můžu odmítnout hospitalizaci dítěte?
Máte-li s jakýmkoli zdravotnickým úkonem nebo léčbou "problém", můžete jej odmítnout. Neplatí to pouze v případech, kdy pacient ohrožuje sám sebe nebo své okolí, popřípadě je v bezvědomí a nemůže dát k provedení výkonu souhlas.
Nejste spokojeni? Můžete si stěžovat!
Pokud nejste se zdravotní péčí spokojeni, můžete podat stížnost řediteli zdravotnického zařízení. Jestliže nebudete s jejím vyřízením spokojeni, můžete se obrátit na příslušný krajský úřad a v případě fakultních nemocnic, psychiatrických léčeben a některých odborných léčebných ústavů i na Ministerstvo zdravotnictví ČR. Dále můžete podat stížnost na konkrétního lékaře České lékařské komoře. Většina zdravotnických zařízení má na svých internetových stránkách uveden postup pro podávání stížností.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.