Nejste přihlášen/a.
Dobrý den .
Žena se při chemo terapii stále nadavuje . Má někdo podobné zkušenosti a poradí co s tím . Nemůže jíst a pohled na jídlo vyvolává nadavovaní .
Díky za odpověď.
Na RS jsem měla chemo pouze Cyklofosfamid, byla to velmi zjednodušená chemo ale špatně mi tedy bylo docela dost, hodně jsem zvracela, zhubla, okamžitě přestala menstruovat, vlasů mi vypadalo jen pár. Držím vaši paní palce, vydržet a věřit. Brala jsem denně nějaké léky abych trochu jedla, název si už nepamatuji a stejně moc nepomáhaly.
Bene, paní se prostě "navaluje" jen když jídlo ucítí.
Dobrý den, toto slovo ani neznám. Ovšem, jestli myslíte, že zvracení je průvodní jev tohoto způsobu léčení, tak to ano. Přichází zcela náhle a je dobré být na to připraven.
Někdy je to tak náhlé, že i WC je daleko, tak je vhodné mít připravený např. kbelík.
Kunzultujte to (Vaše paní) s lékařem, jestli je dávkování chemoterapie správné a že má tyto potíže, ale myslím, že se to musí prostě překonat. Ano, tato léčba je nepříjemná, tak hodně štěstí. Zdravím!
doplněno 06.04.16 17:13:lidus - ano, tomu rozumím, ale ten výraz bude asi moravský. Já ho v Polabí neslyšel.
A pokud jde o ten lék (proti zvracení), tak to jsou nějaké kapičky, ale ty musí stejně napsat lékař.
Lidé, kteří procházejí chemoterapií často zažít rozdíl v chuti . Tyto změny mohou zahrnovat nechuť k sladkých potravin nebo náhlým zvýšením touhy po sladkých potravin . To může také způsobit nechuť k rajčat na bázi produktů a potravin, stejně jako náhlou nechuť k masu , včetně vepřového a hovězího masa . Mnoho pacientů chemoterapie byly hlášeny konstantní kovovou chuť v ústech . Zatímco chuťové buňky většiny pacientů se vrátí k normálu po ukončení chemoterapie ,malé procento pacientů, zjistí, že jedlouhodobý , a někdy i trvalá , vedlejší efekt.
Alda, s vaší paní velmi cítím, měla jsem to také tak. To, že je jí špatně, musí říci lékaři. V ordinaci žádný pacient toho moc nenamluví, celý ztuhne a zapomene se zeptat, říci. Musí o tom s lékařem promluvit. Já jsem dostala prášky na blinkání Degan a ty i zastavily takové to "natahoivání". A k nim jsem dostala cucací pasilky, proti překyselení žaludku. Je už to nějako dobu, určitě už jsou i lepší a doktor ví které, aby nebyly kontra k léčbě.
Vyřiďte paní, ať to ještě vydrží a pak už bude dobře. Přeji ji i vám všem, hodně sil a odvahy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.