Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Od této neděle až do včera jsem měl vysoké horečky, přes 39 stupňů. Paralen, Ibalgin, nic mi to nedokázalo úplně srazit, maximálně na nějakých 38,5...
Včera jsem byl u svého obvodního lékaři, který mi diagnostikoval angínu a předepsal antibiotika Ospen 1500.
Do toho mě ale značně otekly celé dásně a ,,změnily" barvu - jsou skoro bílé, jen okolo zubů je červený ,,pruh". Jsou značně oteklé a když na ně hmátnu prstem, pálí to a zapáchá. Špatně se mi mluví a otevírá pusa. Když cokoliv jím, pálí to a nemůžu skoro kousat. Zevnitř pusy, jakoby na vnitřku tváří vzadu vedle moudráků se mi udělala taková nafouklá boule - jak vlevo, tak v pravo. Navíc mi dnes ráno na rtu vyběhl zřejmě opar, na který netrpím...
Neví někdo?
Pomáhá jen Ibalgin...
Děkuji.
Jestli chcete nějakou fundovanou radu, tak jedině u doktora. U Vás asi na ORL. Léčím se s něčím podobným, už 4 týdny bolest mandlí (a všeho, co k angíně patří - zuby, krk, jazyk, nos a nosohltan a uši mi asi explodují doteď, nemohla jsem mluvit a vyplachovat pusu), ATB nezabírala, tak jsem šupajdila na ORL, tam mě vyšetřili velice pořádně (a ještě k tomu byli moc milí). No, angína to není, možná tedy virová. Je fakt, že jsem neměla žádné boule a pruhy u zubů, ale oba doktoři (obvoďák a ORL) zněli tak, že příznaky u angíny mohou být jakékoliv, pokud jde o místo/orgán, který je blízko těm mandlím. Ale jestli máte pochybnosti, tak běžte na ORL. Já šla, protože jsem se bála abscesu na jazyku, fakt to hoooodně bolelo. Ale taky jsem měla v té době potvrzené, že nezabírají ATB. I to je řešení, vyčkat, jak to zareaguje na ten Ospen. Obvoďačka říkala, že je dobrý, mně na pohotovosti předepsali Penbene a jí se to moc nelíbilo.
Jo a opar jsem měla taky. A taky je nemívám.
Dobrý den larrin, vše, co popisujete patří k příznakům hnisavé angíny vyvolanou streptokokem a vy bohužel navíc máte těžký průběh.Při hnisavé angíně je možné, že je napadena oblast nejen patrové krční mandle ,ale tvoří se hnisavá ložiska i v dutině ústní i hlouběji v hrdle. Pokud vám antibiotika nezabírají, resp.angína není léčena vhodným způsobem, může se zánět rozšířit i do dalších částí těla. Komplikací hnisavé angíny bývá hnisavý váček, který je třeba v některých případech odstranit chirurgicky. Rozšíření zánětu v těle by mohlo zanechat následky na ledvinách, srdci nebo kloubech.naufrago vám poradila správně. Netrapte se zbytečně a návštěvu na ORL neodkládejte. Opar bývá následek horeček.Jinak ke zmírnění obtíží vám doporučuji "domácí kloktadla" – sůl rozpuštěnou ve vlažné vodě nebo odvar ze šalvěje, která pomáhá léčit potíže v ústní dutině a Priessnitzův obklad, který se skládá ze studeného mokrého obkladu překrytého igelitem a suchým ručníkem. Ten si omotáte kolem krku a necháte působit asi 30 minut. Tož,tak.Přeji vám brzké uzdravení, ať se dlouho netrápíte.
Navštivte znovu obvodního lékaře. Může to být cokoli - reakce na antibiotika, přemnožení kvasinek až po, a to vám právě řekne doktor.
Eulalie zřejmě těmi třemi tečkami myslelka "po cokoliv". Proto Vám poradí a pomůže jen lékař. Pokud byste se dostal do situace, ve které se již dlouhodobě nacházím já, tedy že mám záněty zubů, čelistí a abscesy, které nevyléčila ani antibiotika, pak je velmi vhodné nasazení Entizolu a výplachy úst 3x denně (po vyčištění zubů) Parodontaxem Extra 0,2%. To jediné mi konečně zabírá, ale musel mi to napsat jiný zubař. U toho mého bych po 14ti měsících utrpení, o zuby přišla. Navíc mi ten zánět způsobil sám tím, že mi po obroušení zubů nezakryl odhalené nervy provizorními korunkami, jak řekl jiný zubař. Proto radím návštěvu lékaře, vidíte, že i lékaři jsou různě schopní, natož, aby Vám dobře poradil laik.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.