Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Zkusil jsem na snížení váhy že jsem přestal dávat cukr do kávy nebo čaje. Taky jsem přestal pít minerální vody z obchodu. Piji jen vodu a to v mnžství 3litry za den. Podařilo se mi snížit váhu za 15dnu o 3kg. Když budu tak dále pokračovat hrozí mi nějaké nebepečí. Vím že asi ta váha pujde pomaleji ale to mi nevadí. Chtěl bych tak celkem snížit váhu o 15kg. Děkuji
Dobrý den, sice to neuvádíte, ale předpokládám, že jinak jíte normálně. Tedy, že nejste pouze na té vodě. Sladit kávu a čaj nemusíte, té vody je možná až moc, ale na tom se neshodnou ani odborníci. Takže, pokud se občas i normálně najíte, tak Vám nic nehrozí. Zdravím!
Pokud k tomu normálně jíš tak ok. Normálně = jíst všechno, nepřejídat se. Akorát abys sundal 15 kilo tak k tomu budeš muset třeba chodit na procházky nějakých 15 hodin týdně, pak to za rok shodíš.
3kg za 15 dní - to jsi sundal možná tak vodu (pokud "piju jen vodu" neznamená že vůbec nejíš - ovšem takhle hubnout je nesmysl)
Zdravím.
Je skvělé,že jsi vysadil cukr v kávě či čaji.Ale co dál?...Tím nezhubneš tak razantní váhu o kterou usiluješ.Je nutné ubrat,respektive vyřadit z jídelníčku všechno sladké - dorty,oplatky,sušenky,zmrzlinu,nanuky,atd.,atd.Za další omezit maso,mělo by se jíst cca 2x týdně,jinak ryby a mořské plody.Knedlíky,kynuté pečivo - pryč.Co nejméně sacharidů a co nejvíce ovoce a zeleniny.Ovoce se má jíst v ranních a dopoledních hodinách kvůli vysokému obsahu cukrů.Zelenina by měla být ke každému jídlu.
V neposlední řadě bys měl cvičit,sportovat.Ať už jakýkoliv,zkrátka se hýbat.
Všechno je v hlavě,asi tak.
Ještě tedy doplním,sladit medem,ten je zdravý.Ale opatrně,má dost kalorií.Co se týče bílkovin,tak nejen živočišné,ale i rostlinného původu.Čočka,hrách,fazole,vejce...
Vysadit uplne cukr z jidelnicku neni potreba, pokud nejste diabetik, nedostatkem cukru klesa energie, dostavi se unava, ochabne nejen telo, ale ani mozek nefunguje dobre bez cukru, potrebne spalovani tuku nejde bez dostatku energie a vubec zivotni elan se unavou vytrati . Uplne staci snizit krmne davky pestre stravy a zvysit telesny pohyb
S hubnutím mám bohaté zkušenosti, ale je to ošidné. Při velkém snížení kalorické hodnoty poměrně rychle zhubnete, ale je zde velké riziko jo-jo-efektu. Když začnete jíst normálně, v krátké době zase přiberete a to ještě víc, než jste ubyl. Ze všeho nejlepší je obrátit se na nějakého výživového poradce a nemusí to být zrovna ten nejdražší. Mám známou paní Evu Manďákovou Svaškovou, která vám za přijatelný peníz udělá jídelníček na míru. Zadáte -li si její jméno do vyhledávače, získáte na ni kontakt. Tato paní spolupracuje se zdravotní pojišťovnou, takže není žádný šarlatán. Je dobře také přidat pohyb, který zajistí aby vám neubývala aktivní svalová hmota.Ke kontrole množství sněděného můžete používat stránky společnosti STOB - Kalorické tabulky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.