Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocenská ve zkušební době

Od: zuji odpovědí: 2 změna:
Zdravím,
Jsem objednán na operaci, pracovní neschopnost bude trvat asi 3 týdny, ale po tuto dobu budu pořád ve zkušební době. Můj dotaz zní, jestli mám tuto skutečnost oznámit zaměstnavateli předem, bojím se totiž, že kdyby se to dozvěděl předem, výhodí mě ještě před samotnou operací.
A pracovní neschopenku dostanu až v nemocnici nebo od zaměstnavatele a v nemocnici mi to potvrdí?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

1. Ano, pokud to oznámíte předem, můžou vás vyhodit. Pokud to neoznámíte předem, vyhodí vás po operaci (to bych udělal já - hádejte proč?).

2. Neschopenku vystaví v nemocnici.

boruuvka

Dobrý den,jsem ve stejné situaci,oznámila jsem den předem,že musím k lékaři,pak jsem poslala neschopenku zaměstnavateli. Nic se nestalo,jen mi asi za týden volal,kdy asi přijdu do práce. Zkušební doba se o dobu trvání nemoci prodlužuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]