Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placeni popelnic

Od: jahoda odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám trvalé bydliště na městském úřadě, neplatím popelnice...nikdy mi nepřišlo žádné upozornění nic.

Bydlím se synem u dědy a protože potřebuji aby syna vzali do školky v naší obci kde máme školku kousek od domu budu muset změnit bydliště na bydliště u dědy.

Ale bojím se abych nezměnila bydliště a najednou mi nenaskočily nějaké pokuty asi za 6let neplacení popelnic z důvodu že jsem byla přhlášená na úřadě a nikdo mi nikdy nic neřekl.

Nemáte s tím někdo zkušenost? Prosím poraďte.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jahodo, u Vás v trvalém bydlišti máte placení paušálem obci, nebo se platí svozové firmě?

Jestliže změníte trvalý pobyt k dědovi, pokud (ne)máte dluh, nic se nezmění.

hodnocení

0x

Povinnost platit za odpady za sebe i za syna máte v obci,kde jste hlášená na obecním úřadě. Na složenky nečekejte,kde by vám je asi poslali? Musíte se každý rok starat sama a zaplatit. Povinnost platit za děti mají rodiče,tak za 6 let vám tam už zřejmě narostl ,,pěkný,,dluh. :--(( Zajděte na obec a poptejte se,to je pro vás nejjednoduší. Jinak,máme tento případ v rodině,tak vím,že platit musí každý rok ikdyž bydlí v úplně jiném městě. U nás to dělá cca 550,-za osobu a to už i za miminka. Jinak dobré rady o všem možném najdete na : www.bezplatnapravniporadna.cz

Pokud ma trvale bydliste na adrese mestskeho uradu tak se vetsinou odpady neresi :)

A na to jste přišel jak? Povinnost platit za odpad je dána ze zákona a obvykle se váže k místu trvalého pobytu. To, že ten je na místě MÚ pouze ztěžuje dohledání dlužníka. A kdo déle dluží víc zaplatí. Takže se to nechá pěkně několik let uležet, aby vymáhaná částka stála za to. Aspoň tak to funguje u nás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]