Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starost o syna

Od: kamila* odpovědí: 5 změna:

Víte Mám takovou starost o syna víte on už říká že chce chodit ven a já ho teda pouštím a vždycky přijde ale stále se strachuju protože je mu 9 a on už prostě chce chodit ven já mu to samozřejmě nezakazuju a ani ho neomezuju ale nevím zda by bylo vhodné pouštět protože je ještě menší ale však on si poradí ale chci se vás zeptat myslíte že je dobré pouštět dítě v devíti letech ven?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kam ven? Na zahradu? Na silnici před dům? Na hřiště na druhé straně vesnice? Do centra Prahy? Přes celou republiku?

S kým? S kamarádem s dětství? S kamarádem ze školy? S někým neznámým?

Na jak dlouho? S mobilem či bez? Na jakou činnost? Budou tam dospělí?

Na to se přece nedá odpovědět. Pusťte syna tam, kde víte, že mu nehrozí nebezpečí (zvenčí nebo z jeho vlastní blbosti), mobil s sebou, vrátí se v daný čas, nesmí lhát o tom, kde byl a s kým. A je to.

doplněno 04.04.16 19:59:

Ještě dodám, že nevidím moc dobroty v tom, že syna neomezujete. Jestli chcete, abyste ještě v pubertě mohla rozhodovat o jeho vycházkách Vy, tak jej už teď učte, že se vrátí tehdy, kdy Vy řeknete. Samozřejmě s přihlédnutím k jeho zralosti, možnostem a zájmům - není třeba omezovat víc, než je vhodné. Např. řekne-li, že chce být venku do 6 a Vy s tím nemáte problém, schvalte to. Ale schvalte to, nahlas řekněte "jo, v 6, s tím souhlasím" - v rozhodování o době pobytu venku mějte Vy hlavní slovo.

hodnocení

1x

Kamilo, proč mi přijde, že si z nás děláte dobrej den?

pohanka*
hodnocení

1x

Položila bych si dnes otázku: jak se zachová v nestandartní situaci? Když ho osloví cizí člověk a bude mu chtít ukázat něco zajímavého za rohem, když zastaví auto a bude chtít, aby je navedl cestu /podíval se okénkem do mapy na klíně spolujezdce/, když ho zastaví, že se Vám udělalo špatně a má ho k Vám odvézt apod.

Vzpomeňte si na toho pedofila, jak odlákal snad též 9ti letého chlapce z dětského hřiště a potom ho zabil. ten tatínek byl již starší a sloužil u armády.

hodnocení

1x

Pouštět, ale vědět kde a s kým bude. Měl by se chodit domů hlásit. Já jsem dceři nařídila mi volat každé 2 hod. kde je a hlásit, pokud se někam přesunují. Po nějaké době to už nebylo udržitelné, ale to už byla starší. nejlepší je, když na něj uvidíte. V tomto věku by si mohl ještě hrát u domu, nebo na hřišti, pokud bydlíte ve městě. Hlavně ho vyškolte, jak má reagovat, kdyby ho někdo někam lákal a že se nemá s cizími bavit, jen pozdravit. Je to hrozná doba, když máme strach pustit děti ven. Já se nhodně bála, aby nevběhla třeba za míčem , mezi zaparkovanými auty , do silnice, pod auto.

mp*
hodnocení

0x

Vy to píšete tak, jako by Vaše dítě bylo nějaké zvířátko. O tom jsem fakt nikdy nepřemýšlel - někoho pouštět nebo ne. Každý život obyčejně končí smrtí. Dost lidí si to asi málo uvědomuje. Čím je člověk odolnější, tím má větší šanci žít déle. Ochraňováním tomu moc nepomůžete (viz třeba očkování, aby nám maličkej třeba se nenakazil, že ohrozí dalších sto tisíc lidí, to jeho sebestředné rodiče zajímá nejméně - já, já já, já se mám).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]