Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěl bych se zeptat jestli tu je někdo, kdo byl nějakou dobu v anglii a pracoval tam... Zajímalo by mě totiž jak těžké je dostat se na nějakou běžnou pozici v anglii, jak moc se tam kouká na vzdělání a jak na to co člověk umí? Tady v české republice jsem zatím poznal jen to, že nikoho nezajímá, co umíte, ale na co máte papír, takže člověk s maturitou má větší šance na práci než ten, kdo té dané práci opravdu rozumí... Je to smutné, ale je to tak...
Mým snem je žít v anglii a svůj sen bych si chtěl plnit, co nejdřív... Věk na to už mám, peníze nějaké do začátku taky a teď je otázka pouze jak je to s bydlením, zaměstnáním a tak...
Proč si nezadáš práce v Anglii - a zkušenosti tam...znám lidi,co tam pracovali a nebylo to nikdy nic moc.Angličané mezi sebe nikoho cizího nepřijmou,většina lidí se vrací...Vím od známých ,že lepší to je na Novém Zélandu.Zadej si Nový Zéland práce -je to v češtině a jsou tam i zkušenosti a praktické rady na všechno.Jinak - v Anglii je to s tím,co píšeš vzdělání apod. - ještě horší nežli tady.
Nevím, jak v Anglii, mám zkušenosti pouze ze Skotska a můžu vám říct, že pokud jste šikovný, tak vypracovat se tu není za tak těžké. Záleží ovšem hodně na vás, je potřeba tu zdokonalit vás jazyk a případně i vzdělání.
Oni Skoti tu nemají úplně nejlepší pověsť a do práce se jim tak zrovna dvarkát nechce. Pak kolikrát zaměstnavatelé raději zaměstnají cizince a ten i rychleji postupuje.
Takže bych se toho nebal, pokud sem dorazíte těsně po škole, tak máte víceméně stejné možnosti jako Skoti, je ovšem pro to něco udělat. Záleží, jak moc jste ambiciozní.
Oni se hlavně domorodci nehrnou do prací za minimální (nebo skoro-minimální) mzdu. Takže jestli něco takového děláš, tak se nedivím, že tvoje největší konkurence jsou Poláci, Litevci, Rumuni a Bulhaři.
Skoti raději jsou doma na podpoře než aby makali za minimální mzdu, to je pravda. Oproti tomu většina Čechu si v začátku musí projít podřadnější práci. Tomu se tu málokdo vyhne...
Já měl ale spíše na mysli všeobecně práci, nejen tu horší...
Oni musí vydělávat určité minimum, aby mohli zaplatit nájem v normálním bytě z jednoho platu. Nemůžou spát na matraci na podlaze s dalšíma 2 lidma v pokoji.
Nevím, jak přesně to Skoti mají (jestli musí vydělat nějaké minimum nebo jim stačí podpora) a myslím, že to není ani předmětem otázky. Předpokládám, že pokud tu chce tazatel žít, tak se neptal ani podřadnou práci, ale na normální, která by odpovídala jeho inteligenci a vzdělání. A tu možnost tu má, stačí na sobě pracovat a překonat těžší začátky. Záleží na jeho schopnostech a ambicích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.