Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trn v ruce

Od: pckop® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Dnes jsem dělal nebezpečnou činnost a to přesazování pokojovek. Povedlo se mi z okna na schodech shodit Pereskii, ta mi spadla na ruku a drobátko jsem se popíchal. Několik trnů mi manželka vytáhla (nejhloub byl 3 cm). Dotaz: jak zjistit, jestli nějaký trn není stále v ruce. Na pohotovosti jsem byl, ale doktor mi připadal takový slušně řečeno nechápavý.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, zjistíte to dost těžko. Jestli tam nějaký trn zůstal, tak ho tělo buď vstřebá nebo se ono místo zanítí (zčervená a bude bolestivé). Ovšem, ta hloubka vpichu, kam se trn dostal, je překvapivá - opravdu byl 3 cm hluboko? Zdravím!

doplněno 03.04.16 15:47:

pckop - nyní už je to jasné. Takže, žádná legrace to nebyla (ta situace), resp. takový trn může propíchnout i nějakou cévu nebo poškodit nerv. Důležité je, zda byl každý ten trn odstraněn z těla celý a není tam jeho kus zalomený. Nemyslím si, že by manželka či lékař přehlédli další vpich, odkud nebyl trn vytažen (počet vpichů by měl být stejný jako počet vytažených trnů). Ovšem, dokud je to celé bolestivé, tak zřejmě nic nepoznáte - to ukáže opravdu až čas a po zhojení vpichů. Doufejte, že to bude dobré.

hodnocení

Dík za reakce. Pro ilustraci, co na mě z výšky cca 1 m spadlo upload.wikimedia.org/...

cs.wikipedia.org/...

Trny jsou hladké, cca 6 cm dlouhé a ostré jak jehly. Jdou zatlouct do měkkého dřeva jak hřebík.

Ptal jsem se proto, že mám pocit, že nějaký trn v ruce zústal a při každém pohybu ruky se propichuje svalem někam dál.

Je to děs datlovat levou rukou.

majsterjoe*

Takovou nebezpečnou činnost mají dělat ženy, ty to zvládnout většinou bez potíží a když už k něčemu dojde, nedělají z toho aféru. Ale tady tím bych dostat nechtěl.

Rady už byly napsány. Můžeš mít prostě jen ránu, která prostě bolí, v případě zůstatku trnu si tělo poradí. Dej tomu čas, popřípadě nějakou mast ;)

lidus*
hodnocení

0x

Já tak dopadla kdysi s kaktusem, prostě co šlo hned, šlo a pak když to začalo někde píchat nebo rudnout jsem trpělivě pokračovala. Tehdy se používal kravám na vemeno při zánětu "černá mast", tou jsem mazala.

hodnocení

0x

Tak jestli ten trn byl 3 cm hluboko, tak to byla opravdu nebezpecna cinnost:-/
Jestli tam nejakej zustal zjistis casem a vynda se taky casem. Ted mas ruku pomordovanou a nic kloudne nenahmatas a pokud to bude pichat tak to nedohledas.

andela
hodnocení

0x

Když se ranka po vpichu trnem zanítí,celkem snadno pak jde vymáčknout i s hnisem to samé platí pro třísky v ruce co nejdou vyndat nebo se přehlédly.Já po vymáčknutí ještě dám na náplast s polštářkem černou mast a ta vytáhne ten zánět.*andel**slunce*

cjbhh
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]