Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,.
Ještě to nemám černé na bílém,ale už těd se chci zeptat, jak to je s penězi,přídavky atd...když ted už nějaký měsíc jsem na rodičovské,? a nejspíše těhotná, To budu potom opět na mateřské? Vůbec se v tomtok nevyznám,proto se možná hloupě ptám.
Jelikož mám v práci smlouvu na dobu neurčitou,tak jsem "zaměstnaná",platí ještě něco zaměstnavatel, ( jako u 1.těhu )?
Kde se hlásí popřípadě druhé těhotentství.?
Děkuji..
tak pokud jste stále zaměstnaná, tak to bude probíhat jako u prvního těhotenství: 8-6 týdnů před termínem nastoupíte na mateřskou dovolenou a bude vám chodit peněžitá pomoc v mateřství. před jejím skončením si požádáte o vyčerpání dovolené (na zotavenou) tak, aby dovolená navazovala těsně na dovolenou mateřskou. a poté si zaměstnavatele požádáte o rodičovskou dovolenou.
zároveň s tím oznámíte na pracovním úřadě (odkud pobíráte rodičovský příspěvek), že opětovně pobíráte peněžitou pomoc v mateřství - na to je formulář, který vám na správě sociálního zabezpečení, aby vám přestali vyplácet rodičovský příspěvek. až pak mateřskou přestane pobírat, požádáte si opět o rodičovský příspěvek (stejně jako u staršího dítěte).
Trvá-li zaměstnání, z něhož jste odešla na první MD a RD, bude to tak, jak píše Lesi2311.
Další těhotenství by bylo vhodné oznámit zaměstnavateli,
aby si mohl včas zařídit zástup na dobu Vaší delší nepřítomnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.