Nejste přihlášen/a.
Dihydrogen monoxid tvoří hlavní součást kyselých dešťů, způsobuje mnoho vážných silničních nehod, jeho vdechnutí může zabíjet. Přesto vlády celého světa ignorují tato fakta a nepřistoupily k zákazu této chemikálie.
Tzv. dihydrogen monoxid je každoročně příčinou úmrtí mnoha lidí. Ve své plynné formě může způsobit popáleniny, ve své kapalné formě zase přispívá k erozi nebo korozi. Možná nejvíce výmluvným je fakt, že dihydrogen monoxid tvoří hlavní součást kyselých dešťů. Po požití může způsobit pocení a pocit vlhkosti. A co je možná nejzáludnější: jde o látku návykovou. Ti, kdo si na ni vypěstují závislost, bez něj nemohou přežít.
Přesto se nemalé množství dihydrogen monoxidu (DHMO) nachází v každé řece, jezeru nebo nádrži pitné vody v České republice, a proudí tak denně vodovodními trubkami do tisíců domácností. Vláda je přesto nečinná, a nechce o krocích proti DHMO ani slyšet. Podepsali byste petici za zákaz této chemikálie?
Ne.
V souvislosti s touto nebezpečnou sloučeninou jsem narazil na zajímavou větu. Po překladu do normální řeči dostanete staré přísloví. Víte jaké?
"Dihydrogen monoxid, jehož akustický projev nedosahuje intenzity subjektivního prahu vnímání, působí erozivně na vrstvy hornin uložené podél jeho trajektorie".
h0nz490 - No jo, benzen je sice všude ve vzduchu, ale ten Dihydrogen monoxid je úplně všude. Pokrývá 2/3 povrchu Země! Denně se nám ho dostává do organismu 2 až 5 litrů ! Je zázrak, že to ještě někdo přežil.
To co připíšu vám možná bude připadat jako odpověď mimo téma, ale mě jiná prostě nenapadá.
Dávejte si pozor na okamžik, kdy vám doma v kuchyni ukapne kapka oleje na horkou plotnu. Vyletí z ní celý mrak jedovatých plynů a povolená koncentrace oxidů dusíku je v tu chvíli překročená asi tisíckrát. V takovém okamžiku si bleskem nasaďte plynovou masku a prchejte podle domovního evakuačního plánu.
Já jsem jen zvědav, jestli ta dnešní zvěrstva budou závěrem dne nějak dementována nebo to tu zůstane jako pomníček na věčné časy. Zatím budu pozorovat cvrkot, zhluboka dýchat a doufat, že se neotrávím něčím ještě nebezpečnějším třeba karbon mono- nebo dioxidem nebo nějakým nitrogen x-oxidem, což při vyšších koncentracích může být smrtelné.
@babkazov: Nee, všeho moc škodí a já to tu mám tak akorát vyvážené. Dihydrogen monoxid padá shůry a o přísun ostatních pochutin se starají kolony samohybů pod okny. Otrava vzdušným kyslíkem nehrozí.
Tak co mě se týká, tak ten "Dihydrogen monoxid" mě zrovna dneska po ránu otrávil dost. Za chvíli jedu na sraz teréňáků a chtěl jsem se před tím ještě trochu projít po lese a bude tam mokro . Ale na druhou stranu bude krásně mazlavé bláto, takže po delší pauze zase řádně zabahním auto, což k takovým srazům patří
.
Podle mého názoru si dám do sklenice této tekutiny aspoń 200 ml C2H5OH a kopnu to tam.Pak odolám i manželce.
JABRAKA
Na veřejnost pronikla zpráva, že některé vývařovny přidávají do teplých nápojů α-D-glukopyranosyl-β-D-fruktofuranosid neboli C12H22O11.
Dovolím si zneužít tuhle otázku (pokud některý SYSel sezná, že se to sem nehodí, nechť to smázne nebo otázku uzavře). Příští týden nás čeká audit a já jak blbec sháním bezpečnostní listy od všech chemikálií. Momentálně mi schází od prostředku na mytí podlahy a hlavně od diskutovaného dihydrogen monoxidu. Používáme ho jako jednu ze složek řezné emulze. Nemáte ho někdo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.