Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes tj. 31.3 jsem skončila v práci.
Chtěla bych se poradit do kdy bych se měla registrovat na ÚP? četla jsem někde že do 3dnů, ale jakých?
Zítra to nestihnu, budu moct až v pondělí 4.4, jde mi o to, abych za mě ÚP platil zdrav pojištění a dostala jsem nějakou podporu v nezaměstnanosti než si najdu práci.
Děkuji
1x
Dobrý den. Na ÚP se můžete zaregistrovat kdykoliv. Není to povinnost, je to právo občana. Pokud to uděláte v pondělí, nemusíte se ničeho obávat. Zdravotní za Vás stát uhradí. Co se týče podpory v nezaměstnanosti - záleží na tom zda splňujete podmínku pro její přiznání. Tzn. za poslední dva roky mít alespoň 12 měsíců důch. odpojištěných.
doplněno 14.04.16 21:41:
Hanko, tak to je dobrá zpráva. Díky, že jste nám dala vědět. Ať se Vám v zaměstnání daří!
Dobrý den,
ohledně té podpory, za poslední 2 roky mám odpracovaný rok, však před 8 měsíci jsem byla na ÚP kdy jsem vybrala podporu.
Tedy shrnutí - pracovala jsem poté jsem byla na ÚP 5 měsíců a pobírala podporu a nyní 8 měsíců pracovala, bude mi nyní vůbec náležet podpora?
Děkuji
pokud jste dobrala celou podpůrčí dobu, podle věku (nepíšete kolik Vám je let), tak po 6 odpracovaných měsících máte nárok na novou podpůrčí dobu. Pokud jste ji nevyčerpala, pak budete jen pod. dobu dobírat.
Dobrý den,
vybrala jsem ji skoro celou, chyběly mi myslím pouze 3 dny do 5 měsíců.
Tzn. že bych pobírala podporu pouze jen ty 3 dny, nikoliv 5 měsíců?
Děkuji
Čerpání jen části podpůrčí doby
Opětovný nárok na podporu
pravděpodobně dostanete přiznanou podporu na celou podpůrčí dobu, ale dejte vědět...
v každém případě se můžete odvolat k řediteli ÚP, který pak rozhodne s konečnou platností...
0x
Evidence na ÚP je dobrovolná, ale plynou z ní výhody. Doba se započítá podle věku do odpracovaných let, zdr. poj. za Vás platí stát a po splnění podmínek máte nárok na podporu. Nejlépe je jít do evidence do tří dnů, aby Vám evidence navazovala na ukončení pracovního poměru. Pokud zítra nemůžete, je to škoda, protože v pondělí je čtvrtého a podpora Vám bude vyplácena od čtvrtého dubna a budete mít tři dny, které Vám nespadají do podpory ani do odpracovaných dnů, jinak se nic neděje. Ostatní napsala "kapkanadeje". - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.