Nejste přihlášen/a.
Víte někdo, prosím, jak je to se získáním dotace na zaměstnání člověka z ÚP - předpokládám, že dotaci schválí. Po jak dlouhou dobu bude zaměstnavatel brát peníze a kolik? Děkuji
V roce 2015 bylo maximum 72000, délka 6 měsíců. Získat dotaci nebylo nic těžkého, ale spíš něž uchazeč musí volat na ÚP zaměstnavatel. Zaměstnal mě takto kdosi z rodiny... stačilo, že jsem byla v evidenci 5 měsíců. Podali žádost s tím, že mají vybranou konkrétní osobu, musí dodat potvrzení o bezdlužnosti... a bylo schváleno. Zaměstnavatel pak každý měsíc posílá výplatnici a ÚP posílá dotaci. Nejsem nijak riziková skupina (jsem bezdětná, s praxí, středoškolské vzdělání...) a dostali jsme plnou výši, tedy 6x12.000,- Smlouva musí být sepsána min. na 1 rok, já dostala naurčito
Dobrý den, i na mě pobírá zaměstnavatel dotace z ÚP, ale všechno si vyřizoval sám, já jsem mu pouze navrhla co mi na ÚP poradili, že je možnost, aby na mě ty dotace pobíral. To bylo všechno. Protože já jsem už riziková skupina - věk. Jsem ráda, že jsem se tady dozvěděla, na jak dlouhou dobu mě minimálně musí zaměstnat. Na ÚP nebyli ochotní něco dohledávat a zaměstnavatele jsem se zatím neptala. Takže ten rok by mi pomohl, pak jen už půl roku do důchodu, to snad nějak dopadne a pak JUPÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ). Holky držte se a všechny vás zdravím. V.
Ano dotace na zaměstnance můžete získat za splnění podmínek. proto si zavolejte na vedení příslušného ÚP a dostanete potřebné informace.
informace jsou pro zaměstnavatele...
Uchazečům o zaměstnání toho ÚP pravděpodobně moc nesdělí.
Dotace jsou určeny zaměstnavatelům, nikoliv zaměstnancům.
Dotaci může získat zaměstnavatel (a musí vyřídit on), který vytvoří účelné pracovní místo pro dlouhodobě nezaměstnaného uchazeče o zaměstnání.
Více informací získáte
v aktivní politice /... (portál MPSV)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.