Nejste přihlášen/a.
Byl jsem venku na delším pochodu 50km víc dní a když jsem se vrátil, tak druhý den se mi na stehně objevil vyschlá kůže(do červena a s bílými asi suchýmiproužkami) a bez chlupů. Je citlivější a bolí na odření nebo škrábání. Jak dlouho se to hojí (samo nebo je pro to něco potřeba)? Na každém stehně to mám asi 100cm^2. Jak se před tím chránit?
Měl jsi nějaké kalhoty, které třely stále stejné místo. Teď to postižené místo umyj mýdlem, dobře opláchni a jestli máte doma nějaký lehký, nejlépe dětský, olejíček, namazej.
Mono, octanový krém? Poklikala jsem a podívala se. Na co ho používáte? Při čem vám pomáhá? Třeba i na modřiny? Funguje?
OCTANOVÝ KRÉM Krém na bodnutí hmyzem, drobná poranění a záněty kůže. Octanový krém má stahující, svíravý a lehce chladivý účinek, tlumí pocení. Působí také protisvědivě, má mírné desinfekční účinky. Zmírňuje otoky po bodnutí hmyzem. Vhodný k péči o kůži při popálení ze slunečního záření a omrzlinách. Použití: Nanáší se rovnoměrně na postižená místa 1-3x denně. Skladování: Chraňte před přímým účinkem slunečních paprsků i před mrazem. Doporučená teplota skladování je 15-25 °C Ingredients: Petrolatum, Lanolin, Aqua, Aluminium Acetotartrate Upozornění: Nepoužívat pro děti do 3 let. Vyrábí: Herbacos Recordati s.r.o., Štrossova 239, Pardubice, Česká republika Obsah: 100 g Zdroj: recordati.cz/... Vytváří na kůži ochrannou vrstvu, která brání maceraci a chrání před vznikem trhlinek a opruzenin. Dále na nekrvácivé pohmožděniny, píchnutí hmyzem. HBF Octanový krém 100g od Herbacos Recordati na www.GigaLekarna.cz za 69 Kč . Kosmetika/Ošetřující, ochranné, odvykací prostředky/Ošetřující prostředky/ Krém s protisvědivým a dezinfekčním účinkem, působí proti otokům.
Mono, děkuji.
OK a jak dlouho se to hojí? Nějaké rozmezí bych chtěl znát a faktory, které mají vliv na rychlost hojení.
A je to čistě mechanické? Žádné infekce, bakterie, viry, kvasinky, houby, plísně to nejsou?
Kdysi jsem na to trpěl a jediné, co spolehlivě fungovalo byl dětský zásyp se septonexem. Jistě se i dneska nějaký takový najde. Mast ne, ta uzavře póry a kůže nemůže dýchat a hojit se.
Tak to fakt nevím, ale ten zásyp fungoval i na rozedřené do krve.
Framykoin mi sice funguje na všechno, ale v tomto případě moc vhodný není. Kromě toho, že je na recept, tak je v lékárnách dlouhodobě nedostupný. Dostal jsem místo něj Fucidin. Nakolik ho nahradí zatím netuším.
Ladine, na to bylo dokonce nějaké pravidlo. Nevzpomenete si na něho? Nebylo to- na suché suché a na mokré mastné, tekuté?
Na taková povrchová poranění se mi docela dobře osvědčil optalmoseptonex. Mám ho stále doma, protože občas musím psovi poléčit podrážděné oči.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.