Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké jízdné v MHD

Od: pepekkk odpovědí: 6 změna:

Jsem pražák a mám roční tramvajenku na opencard (za 3650 Kč). Potřebuji se z Prahy dostat do Dolních Břežan (které jsou snad v 1. pásmu), a moc nerozumím tomu, jakou jízdenku si musím dokoupit a zda ji musím zakoupit předem nebo u řidiče.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

Jezdím sice jinam, ale bude asi stejné. Při nástupu do autubusu přiložím openkartu na snímač a u řidiče si dokoupím na první pásmo jízdenku za 12 korun na první pásmo. U autobusů tzv. třístovky se proto vždy nastupuje u řidiče.

Ale protože jezdím i vlakem první pásmo /u nás stanice za 15 korun/, tak se mi vyplatí 90ti denní za 760 korun traťová, která platí PID na autobusy, tak i ve vlacích.

doplněno 30.03.16 09:46:

Troufám si tvrdit, že to je pouze 12 korun, protože na hranici Prahy /P,O,B/ již má předplacenou jízdenku v openkartě. Tudíž potřebuje pouze jízdné v prvním pásmu. Ale jak správně píšete, řidič to ví, jaká jízdenka je potřeba.

doplněno 30.03.16 09:56:

Nebo ještě jinak: Pepek má zaplaceno na hranici Prahy. To většinou i v autobusech hlásí - změna tarifního pásma, a mnohdy to bývá mezi dvěmi stanicemi. A od této hranice pásma potřebuje do Břežan pouze to první pásmo.

Pokud by neměl openkartu, tak třeba z pásma ,,B,, by potřeboval opravdu tu jízdenku za 18 korun.

Já jsem vycházel z přiložené tabulky,která ukazuje,že jízdenka za 12,-platí puze mezi pásmy 1-2,2-3 atd.,ale nikoli mezi pásmy B-1 ap.dole jsem podtrhl poznámku,ale nevím jestli to chápu dobře.

doplněno 30.03.16 13:02:

Ještě doplním.Pokud tedy jízdenka za 12,- platí pouze pro pásma,jak jsou v tabulce,tak se Pepek na Opencard nedostane do 1.pásma,,protože tato jízdenka neplatí v pásmu B a B1,jak to chápu z poznámky i když jsou na území Prahy.

doplněno 30.03.16 13:06:

Tam mu platí Opencard,ale také tam končí.

Jaké jízdné v MHD
pohanka*

Ajta, krajta. Máte pravdu. To snad opravdu léta letoucí jezdíme na špatný lístek /tedy platíme jenom těch 12 korunek/, lístek vyleze z mašinky. To vypadá, že ani autobusáci neví, kolik má zákazník správně platit. A nevybírá to jenom jeden, ale všichni. Zeptám se jich na to. Občas také tak jezdím, protože si nechci zrovna kupovat tu 90ti denní.

Proč je to špatně? Na cestu z B až po změnu tarifního pásma jedete přece na opencard, nebo ne?

pohanka*

Pro Pletiplot: Tak jsem se nechala ,,gamapolisem,, a tabulkou zviklat! Tabulka jedná o přejezdu. Openkartu mám na hranici a potřebuji platit pouze 1. tarifní pásmo a jízdu v něm. Tak to bude opravdu těch 12 korun, není to přejezd. Kalkulátor ceny jízdného v PID mi nabídl cenu také 12 korun.

hodnocení

0x

Dobrý den.Do příměstských autobusů řady 300,můžete koupit jízdenku u řidiče bez příplatku.Do Dolních Břežan,jezdi autobusy 331, 333, a 341.Máte pravdu,je to v 1 pásmu.Řidičovi bych řekl,kam jedete a on bude vědět.Kupříkladu cesta z Kačerova trvá asi 10 minut a měa by stačit jízdenka za 18 korun.To samé zpět.

doplněno 30.03.16 09:34:

Jak píše pohanka,myslím,že jízdenku za 12,-lze použít pouze mezi dvěma vnějšími pásmy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]