Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď při rodičovské- nepřijdu o ni?

Od: slunce* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, jsme na rodičovské a chci dát ze současného zaměstnání výpověď, protože jsem si našla místo jinde a mám tam nastoupit od května na částečný úvazek. V současném zaměstnání pracuji taky na částečný úvazek. Chtěla bych dát výpověď dohodou již ke 31.3. 2016. Nepřijdu o rodičovský příspěvek? Ještě mám nárok na dovolenou, kterou mi zřejmě neproplatí, budu si ji muset vybrat. Mám ukončit pracovní poměr před dovolenou a následně si ji vybrat nebo mám na výpověď napsat datum následujícího dne po skončení dovolené?

Předem děkuji za odpověď

Skřivánková

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Především nemůžete dát výpověď dohodou. Buď dáte výpověď, nebo uyavřete dohodu. Pravda, múýete požádat o ukončení pracovního poměru dohodu a rovnou tu žádost doplnie tím, že nebude-li dohoda akceptována, dáváte výpověď, ale oboje dohromadz prostě nejde.

iz*
hodnocení

0x

"Výpověď dohodou" neexistuje.

Buď se dohodnotete se zaměstnavatelem a uzavřete dohodu o rozvázání pracovního poměru,

nebo dáte výpověď s dvouměsíční výpovědní dobou

Čerpáte-li v jednom zaměstnání rodičovskou dovolenou, můžete klidně uzavřít další pracovní smlouvu. Jediné omezení spočívá v oboru působení obou zaměstnavatelů. Pokud by nový působil ve stejném oboru (zjistíte v rejstřiku) jako stávající zaměstnavatel, potřebovala byste před uzavřením nové smlouvy písemný souhlas stávajícího zaměstnavatele.

___

V době čerpání rodičovské dovolené Vám zaměstnavatel nemůže určit čerpání dovolené. Aby Vám zaměstnavatel mohl určit čerpání dovolené, musela byste ukončit rodičovskou dovolenou (to nelze bez souhlasu zaměstnavatele) a nastoupit do práce. Tzn., že Vám nevyčerpanou část dovolené bude muset po skončení zaměstnání proplatit. (Dovolenou lze čerpat pouze v době trvání zaměstnání.)

Snad jsem to napsala srozumitelně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]