Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vízum pro kamaráda z ciziny

Od: pecavalasek odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Na stáži jsem se spřátelil se supr člověkem u kterého jsem nějakou dobu dokonce bydlel - a to zdarma. Aktuálně bych jej rád pozval oplátkou do ČR. Otázkou je, kde se dozvím, co přesně kámoš potřebuje k tomu, aby sem na cca měsíc mohl přicestovat a neměl problém s příletem? Počítám, že bude třeba vízum a s tím související zvací dopis. Otázkou je, zda bude třeba ještě něco jiného neb kamarád je celkem ze zapadákova - mimo EU. Také by mě zajímal časový rámec, doba vyřizování takové záležitosti..., pokud je zde někdo, kdo s tím má zkušenost.., budu rád..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dam®
hodnocení

0x

Ahoj, asi bude nejjednodušší se stavit na oddělení cizinecké policie, kde se dozvíš vše podstatné, takhle od pasu nic konkrétního, určitě se dozvíš i přesnou formulaci zvacího dopisu.

hk
hodnocení

0x

Nechápu, co je za problém. Zjistěte si, zda kámoš potřebuje do CZ vízum. Když ano, nechť si ho vyřídí ve své zemi na ambasádě CZ. Více není třeba.

asd1
hodnocení

0x

Pozvi ho a zbytek nech na něm - snad si sám dovede zjistit jestli potřebuje vízum a příp. co potřebuje k udělení víza...

jenda2*
hodnocení

0x

Pokud to není muslim, je to v pohodě. Prozatím jsem se setkal jen se dvěma a větší bezmozky jsem neviděl. Jsou nečitelní a projeví se v nějaké krizové situaci. Bohužel.

pecavalasek
hodnocení

Vyřídit vízum je jedna věc ale myslel jsem na jiné povinnosti, například něajký seznam očkování...prostě něco , co je třeba splnit mimo vízum..

hk

Lepší nemyslet a mít vízum.

pecavalasek
hodnocení

Lépe myslet, protože ambasáda kamarádovi nepomůže. Je třeba z mé strany vyřídit na cizinecké policii zvací dopis a defacto - to vízum vyřizují já za něj, jakožto zvoucí osoba...Takže informace a vše potřebné musím znát já spíše nežli on...

hk

Váš kamarád je se Severní Koreje, že potřebuje do EU zvací dopis? Co má cizinecká policie společného s vízem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]