Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Na stáži jsem se spřátelil se supr člověkem u kterého jsem nějakou dobu dokonce bydlel - a to zdarma. Aktuálně bych jej rád pozval oplátkou do ČR. Otázkou je, kde se dozvím, co přesně kámoš potřebuje k tomu, aby sem na cca měsíc mohl přicestovat a neměl problém s příletem? Počítám, že bude třeba vízum a s tím související zvací dopis. Otázkou je, zda bude třeba ještě něco jiného neb kamarád je celkem ze zapadákova - mimo EU. Také by mě zajímal časový rámec, doba vyřizování takové záležitosti..., pokud je zde někdo, kdo s tím má zkušenost.., budu rád..
Ahoj, asi bude nejjednodušší se stavit na oddělení cizinecké policie, kde se dozvíš vše podstatné, takhle od pasu nic konkrétního, určitě se dozvíš i přesnou formulaci zvacího dopisu.
Vyřídit vízum je jedna věc ale myslel jsem na jiné povinnosti, například něajký seznam očkování...prostě něco , co je třeba splnit mimo vízum..
Lépe myslet, protože ambasáda kamarádovi nepomůže. Je třeba z mé strany vyřídit na cizinecké policii zvací dopis a defacto - to vízum vyřizují já za něj, jakožto zvoucí osoba...Takže informace a vše potřebné musím znát já spíše nežli on...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.