Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání - celý rok nebo jen část?

Od: janka99* odpovědí: 2 změna:

Prosím o radu, zpracovala jsem přiznání za rok 2015, uplatnila jsem slevu na poplatníka za celé období, ale teď mi mzdová účetní v bývalém zaměstnání řekla, že jsem měla dělat jen za půlrok a tedy i uplatnit jen polovinu částky na poplatníka.

Pracovala jsem od ledna do června (dala jsem výpověď a v zaměstnání oficiálně skončila k 30.6.2015), ale ještě před tímto datem 7.6.2015 jsem nastoupila na nemocenskou na které jsem dodnes. Navíc jsem byla OSVČ, rovněž od ledna do června, kdy jsem podnikání přerušila. Měla jsem dělat přiznání za celý rok, mám nárok na slevu za poplatníka za celý rok?

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, nerad bych poradil špatně, ale pokud myslíte onu částku 24.840,- Kč, tak tu lze uplatnit jen celou nebo (za určitých okolností) vůbec. Takže, nijak se tato částka nedělí (podle měsíců) - jenom ji lze uplatnit pouze jednou ve zdaňovacím období (a za celkový příjem za toto období). Zdravím!

iz*
hodnocení

0x

Mzdová účetní Vám to neřekla správně.

Daňové přiznání podáváte a daňovou slevu samozřejmě uplatníte za celý rok.

Ovšem daň lze vrátit maximálně do výše odvedených záloh daně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]