Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, co jsou zkušenější v jednání s poštou v případě zadržení zásilky ze zahraničí. Když jsem minulý týden doplácel dph a především pak ten manipulační poplatek poště, napadla mě otázka. Objednám si zboží z Číny, Číňan napíše na balíček 20$, skutečná hodnota 50$, celníci zadrží, jsem poctivý a doložím doklad na 50$, doplatím dph a manipulák - OK, všechno beru. Ale co když objednám zboží za 20$, celník pojme podezření (nějaká méně kvalitní akční kamera takovou hodnotu opravdu má, ale na RTG vypadá stejně jako GoPro ) a zadrží, celnici předložím doklad na 20$ a dph doplácet nebudu. Budu muset poště platit manipulační poplatek nebo ne? Ano, manipulovali, ale v podstatě s neoprávněně zadrženou zásilkou. Potom by mohli ,,pojmout, podezření u každé zásilky a kasírovat 99,- Kč jako na běžícím páse. Máte někdo zkušenost, jak to skutečně probíhá? Díky a omlouvám se za delší příběh
Celníci mají právo vyžádat si doklady od každé zásilky, byť i za 1$. Takže žádná zásilka není neoprávneně zadržena.
Ano to beru, s celnicí také žádný problém nemám. Nepřesáhnu těch najakých 25dolarů a nic neplatím. Ale předpokládám, že pošta mi bez zaplacení 99,- Kč výpalného zásilku nevydá. Ovšem to je jen má teorie, nic jsem k tomu nenašel.
Nevím jak jste v tomto znalý, ale osobní zkušenost z minulého týdne. Zašel jsem na poštu na Praze 5, s celníky jsem si vše vyřídil a šel si vyzvednout balíček. Ten Vám ovšem pošta vydá až po zaplacení manipulačního poplatku 99kč. Zastupování v celním řízení je další, jiná částka
Mot je v tom právě velmi znalý a radí Vám dobře. Jakmile jste jednou dal poště plnou moc k vyřizovaní, pak v případě, že bude zásilka zadržena (ať už oprávněně nebo ne), pak poplatek poště zaplatit musíte.
Nicméně můžete poště ten souhlas se zastupováním odvolat a v tom případě Vám pošta jen pošle echo a zásilku si budete muset na celnici proclít sám.Pak poplatek platit nebudete, nicméně pošta Vám tu zásilku ani nedoručí, vše si musíte zařídit ve své režii.
To nemáte pravdu. Celníci a česká pošta jsou dvě rozdílné instituce. Pokud poště nepodepíšete plnou moc k zastupování, pak Vám nic účtovat nebudou. Na druhou stranu za Vás ani nic dělat nebudou tzn. v případě potřeby něudělají celní deklaraci a zásilku nedoručí.
ten poplatek 99 poste zaplatite at uz si to s celnikama vyridite s clem/dph nebo bez, je to za tu manipulaci a uskladneni behem celniho rizeni a je jedno jestli je opravnene nebo ne, kdyz nezaplatite zasilku vam nevydaji
jedna vec je celni zastoupeni a druha vec je poplatek, kdyz vas celne zastupiji, tak platite 196,- kč
poplatek 99,- kč zaplatite ikdyz si to komplet proclite sam, mluvim z vlastni zkusenosti na Praze 120 celni posta sem bohuzel nebyla jednou a nejen soukrome
Děkuji, konečně někdo věděl, o čem je řeč. Bohužel se tedy potvrdila moje domněnka. Stejně ale nevidím rozdíl mezi uložím v případě nazastižení adresáta a tímto při řízení. Pošta prostě našla krásnou cestu ke kasírování
vlastne v tom je docela rozdil
zasilky zadrzene pro procleni (je jedno jestli opravnene nebo ne, nebo jestli je pak bez niceho pusti) zustavaji na celni poste v Praze na Klamovce, fyzicky ve skladu (a za ten sklad prave platite), aby treba mel celnik pri pochybnostech moznost zasilku otevrit, a zasilka jde na vasi postu az v momente kdy ji uvolni celnik
zatimco kdyz vas nezastihnou s normalnim balikem, tak ten skonci na vasi poste a za ulozeni neplatite
jak moc je poplatek "kasirovani" postou je otazka, kazdopadne provozovani celniho skladu je pro ne prace navic
nezastavam se jich (kazda stovka pri levnem nakupu dobra :D), ale nekdy je potreba kouknout na to i z druhe strany
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.