Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká diagnóza?

Od: babajaga® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

po totálce kolenního kloubu jsem dostala pobyt v lázních. Ortopéd uvedl: KLL, indikace VII/10, dg.M170.

Obvodní lékařka mi ale do návrhu na láz. péči napsala vše stejně, až na diagnózu. Tu uvedla: M179.

Hledala jsem na netu, co která diagnóza znamená, ale nenašla jsem nic. Vůbec. Zajímalo by mě, co obě diagnózy znamenají. Naše OL je známá tím, že ráda šetří na úkor pacientů a tak by mě zajímalo, proč napsala jinou dg., než navrhl ortopéd.

Kdo se v tom vyznáte, prosím poraďte mi. Díky *slunce*Jaga.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

crate*
hodnocení

3x

M170 - Primární gonartróza‚ oboustranná

M179 - Gonartróza, blíže neurčená

Gonartróza - artróza koleního kloubu

zdroj: symptomy.cz/...

Crate

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, našel jsem, že M170 je primární gonartróza (oboustranná) a ta M179 je gonartróza (NS). Řekl bych, že velký rozdíl pro následnou péči nebude a pacienta neokradou. Zdravím!

ciselnikdiagnoz.cz/...

doplněno 29.03.16 06:31:

Nemáte zač. Je to podobné nebo upřesněné - péče bude stejná.

jabraka*
hodnocení

2x

Uvedení diagnozy je rozhodující pro určení místa lázeňské léčby.Zdravotní pojišťovna vám pak doporučí ze seznamu lázeňských ústavů nejvhodnější.Ale můžete se samozřejmě rozhodnout sama a dokonce i v léčebně se dohodnout na temínu léčby.

JABRAKA

hodnocení

Děkuji všem, vidím, že je to opravdu velmi podobné. Takže to bude pravděpodobně v nejlepším pořádku. :) Jaga.

hodnocení

0x

Prakticky z týchto popisov tu vyššie sa dá usúdiť,že ortopéd určil na rehabilitáciu presné miesto a vaša lekárka ho rozšírila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]