Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jelikož si každý rok dělám daně sám , nepodepsal jsem na začátku roku prohlášení poplatníka na úlevu 2070 Kč. Byl jsem bohužel od prosince 2015 do teď, 13.3.2016 na neschopence a tak mě to nenapadlo. Paní účetní jsem prohlášení ihned vyplnil a zasalal , ale potřebuji se zpetat , zda nevadí , že jsem tam napsal datum 1.1.2016 , tj abych to měl podepsané jako od začátku roku , ovšem první výplatu , kde úlevu uplatním bude teď dubnová. Účetní říkala , že jí je to jedno , jaký datum uvedu. Díky za rady.
PS: loni jsem na to také zapomněl zasla a zajisil jsem to až v únorové výplatě , tak jsem zasílal prohlášení 27.2. a napsal datum k 1.1.2015 a vše bylo také v pořádku , tak snad jsem to letos nezvoral.
Podle mne to bude v pořádku.
Akorát Vám zaměstnavatel nemůže zpětně uplatnit slevu za leden a únor,
srovná se to až v rámci ročního zúčtování daně z příjmu (nebo v DP).
Spíše mne překvapuje, že si to nehlídá Vaše účetní,
prohlášení by měla dát zaměstnancům podepsat začátkem roku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.