Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostanu odstupné až po ukončení nemocenské?

Od: katynkaondrova* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, jsem na nemocenské a ke 30.9.2009 jsem dostala výpověd s odstupným. Odstupné bych měla normálně dostat 10.10 s poslední výplatou a to za 4,5,6 měsíc, když výpověď jsem podepsala k 31.7.2009. Ale jelikož budu pokračovat v nemocenské, než se mé zdravotní problémy zlepší, to může být eventuálně i do konce listopadu, tak se chci zeptat, jestli to stále platí a já dostanu odstupné 10.10 s poslední výplatou, nebo se to posune a já to dostanu až po ukončení nemocenské a dostanu to za 7,8,9 měsíc což je převážně průměr z nemocenské!?

Děkuji Ondrová

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Odstupné byste měla dostat v poslední výplatě. Pokud jste byla v proacovním poměru do 30.9.09, poslední výplatu a v ní odstupné dostanete ve výplatním termínu za září, což je u Vás 10.10.09.

Nemocenskou Vám platí OSSZ a bude Vám ji platit, dokud Vás lékař neuzná práce schopnou.

Nemocenské dávky nemají s Vaší výplatou a odstupným nic společného. Z nemocenské se pro pracovněprávní účely žádný průměr nepočítá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]