Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,mám po 17ti letech neschopenku od 15.3.2016.Na kontrolu jdu 29.3.16.Zrovna jsem chytla dva státní svátky a vůbec nemám ponětí,jestli mi zaměstnavatel tyto dva svátky proplatí?Nebo to budu mít za 0kč?
Děkuji za odpověď
Děkuji za odpovědi ale moudrá z toho nejsem.Každý píše něco jiného.Bude mi to proplácet zaměstnavatel,takže asi nic nedostanu...?
Všichni píší totéž, jen někteří odpovídající zaměnili nemocenské (vyplácí od 15. dne nemoci ČSSZ)
s náhradou mzdy za nemoc, kterou vyplácí zaměstnavatel za pracovní směny naplánované na prvních
14 dnů nemoci (za první tři směny není nárok na nic). Náhrada mzdy náleží max. za 56 hodin.
"Proplacení státního svátku" = náhrada mzdy za naplánovanou pracovní směnu,
která zaměstnanci odpadla z důvodu státního svátku.
Vy jste pátek nepracovala a v pondělí nebudete pracovat kvůli nemoci (neodpadla Vám směna kvůli svátku),
proto byste měla za obě směny obdržet náhradu mzdy za nemoc (60 % redukovaného průměrného výdělku),
nikoliv náhradu mzdy za svátek (100 % průměrného výdělku).
[Za 15. až 17. březen neobdržíte nic, za 18. až 29. březen obdržíte náhradu mzdy za nemoc. Pracujete-li od pondělka do pátku, půjde o náhradu za 7 pracovních směn. Pokud jste 15. III. odpracovala větší část pracovní směny, začnou se první tři směny počítat až od dalšího dne.]
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.