Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co jíst a pít a jaky řežim při ledvin.kamenu

Od: overlod* odpovědí: 16 změna:

Dobry den potřebuji poradit co jíst a pít při ledvinovych kamínku a čeho se mám vyvarovat abych jsem opět nedostal koliku ledvin.A jaky řežim dodržovat.Koliku jsem měl už 3x a to mi je 35let.Děkuji za odpověd.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

jj, to jsou ty konce zdravé výživy, pití iontových nápojů a minerálních minerálek.

Na ledvinové kameny se přece doporučuje staré dobré pivo. Je z vařené vody, takže v něm není žádný rozpuštěný vápenec, který by se vám mohl v ledvinách usazovat a pije se ve větším množství. Případné usazeniny jdou hned ven a na nějaké usazování nedostanou čas.

Si všiměte. Ledvinové a čurací kamínky jsou mezi pivaři úplně neznámá a neexistující nemoc.

overlod*
hodnocení

Moc vám děkuji za odpověd

kohelet
Píšete nepravdu. Typů kamenů je více, ať už z příjmu málo tekutin, tak z důvodu špatného vstřebávání vápníků. Nejde však o vápenec ve vodě. To je mýtus. Alkohol obecně je močopudný, což je špatně při prevenci. Doporučuje se plzeň z duvodu ph. Dále bylinkové čaje, citron do vody, pohyb a ubrat šťavelany

Ehm. Vařená voda neznamená, že v ní nejsou rozpuštěné soli, vařením se soli z vody neodstraňují. Princip je někde jinde. Alkohol totiž blokuje (inibuje) antidiuretický hormon, který normálně v ledvinách aktivuje zpětné vstřebávání vody a zahušťování moči - tím se tělo brání dehydrataci. Proto po alkoholu vzniká kocovina, což je vlastně následek dehydratace. V zahuštěné moči se zvyšuje koncentrace solí a mohou vznikat nerozpustné soli.

Takže doporučení je pít hodně obyčejné neminerální vody, pivo je taky přípustné, ale kvůli dehydrataci je potřeba ji doplňovat tou vodou. Nepít colové nápoje (cola osahuje kyselinu fsoforečnou, která pak tvoří nerozpustné soli, zejména fosforečnan vápenatý). Pijte celkově více než je doporučované množství, více pít znamená méně zatížit leviny, protože ledviny nemusí aktivně vracet vodu do oběhu, což je jejich největší a nejtěžší práce.

figurek*

ehm. Já obvykle na tak expertní reakce nereaguji, ale tentokrá to udělám.

Při vaření piva se na stěnách kotle usazuje usazenina, která se jmenuje kotelní kámen. Není to nic jiného, než starý známý uhličitan vápenatý a s ním se usazují, jak správně píšete, podle složení vody i jeho blízcí příbuzní. Co se usadí na stěně kotle, to už se do piva ani do vašich ledvin nedostane.

*pivo*Na zdraví našich ledvin.

No. A vaší teorii kocoviny nerozumím už vůbec. Kocovina přece není následek dehydratace. Kocovina (aspoň ta moje) vždycky vznikala jako následek nadměrně silného pitného režimu a nadměrně silné životosprávy, s následným vyčerpáním organismu a zkysnutím zbytkového alkoholu na ocet. Místo promile lihu máte v krvi promile kyseliny octové. Co myslíte, že s vámi asi tak udělá? No co asi. Je vám zle i v palci u nohy.

Kdo tento stav nezažil, ten neví co je kocovina.

Ethanol se metabolizuje na acetaldehyd, který je cytotoxický a otravuje vaše játra. Přímo nevolnost ale nezpůsobuje. Ten poté metabolizuje na kyselinu octovou. Ta sice působí překyselení organismu, ale s tím si organismus umí celkem poradit.

Alkohol kromě inhibice antidiuretického hormonu je osmoticky aktivní, proniká do buněk a natahuje do nich další vodu, čímž se buňky zvětšují. Proto bolí hlava. Zárověň během opilosti játra přestávají produkovat glukozu, která pak v mozku chybí. Nedostatek vody v krvi zhoršuje projevy překyselení a sama způsobuje bolesti.

Jinak ano, kotelní kámen (ekvivalent vodního kamene ve sprše) se objevuje na koltích v pivovaru i na stěnách varné konvice u Vás doma, ale rozhodně to neznamená, že je to všechen uhličitan vápenatý, který v té vodě je a byl. Odpovídá vodě, která se během procesu vypařila (v páře rozpuštěné minerály nejsou). Pokud by pouhé povaření vody v kotli znamenalo nějakou významnou demineralizaci, byla by to průmyslová paráda.

martinaa*
hodnocení

2x

Zdravím, otec expartnera měl tyto potíže a lékař mu doporučil teplou lázeň a k tomu denně dva tři kousky plzeňské 12°. Prý je jediná zásaditá a na ledviny nejlepší. Za pár dní kamínky vyšly ven přirozenou cestou.

Co se jídla týče, vyřaďte vnitřnosti, červené maso, smažené pokrmy. Nevhodné jsou i silné vývary a polévky. Taky je vhodné silně omezit příjem oxalátů, tedy špenátu, červené řepy, fazolí i brambor.

Ze stránek nemocnice: Nápoje vhodné pro tuto dietu jsou následující: šípkový čaj, čaj z listů jahodníku, lipového květu, přesličky, dále mléko a podmáslí. Z minerálních vod především Bílinská, Korunní a Mattonka, Poděbradka a Mlýnský pramen.

overlod*
hodnocení

Děkuji za vaši radu už vím jak na to.

Plzeň není zásaditá. Žádné pivo není zásadité. V zásaditém pivu by se neudržel oxid uhličitý, ale vytvářel by s kationty soli. pH piva se pohybuje mezi 4,1 a 4,9, což je jednoznačně kyselé. Ten princip je jinde: Plzeňské pivo je hořké, tím působí na trávení a snižuje produkci žaludečních kyselin, funguje tedy zdánlivě podobně jako zásadité látky na tlumení kyselosti žaludku, ale ten princip je prostě zcela odlišný.

hodnocení

2x

Po operaci ledvinových kamenů mi lékař sdělil, že nemám pít zelený čaj. A také ne jablečné džusy. V tom čaji i v té jablečné šťávě jsou prý látky, které podporují znovuvytváření ledvinových kamenů. Jaga.

A já ten jablečný měla ze všech džusů nejradši. Co nadělám.

overlod*
hodnocení

Moc děkuji za odpověd a je dobry na ledviny čekankovy čaj a je dobry i ledvinovy pás děkuji předem za odpověd

hodnocení

1x

pokud vím, tak vyloučené ledvinové kameny je třeba analyzovat, jsou různé druhy - vápenné, urátové a ještě další - a podle toho se zásadně liší doporučená dieta... jinak platí to, co doporučovali ostatní - hodně pít, dobré je pivo plzeň, udržovat v teple a když přijde záchvat, pomáhá teplá lázeň nebo zábal, termofor... jinak v 35 letech to není nic vyjímečného, já měla opakované koliky již ve 20 - hlavní důvod bývá, že člověk málo pije, taky mívají koliky spojitost se stresem, já ji dostala vždycky před důležitou zkouškou na VŠ...

overlod*
hodnocení

Dobry den moc vám děkuji za vaší odpověd a pomoc.

balzerka
hodnocení

0x

Ledvinové kameny se snáz tvoří, když máte nedostatek hořčíku. Ten je pro ledviny ve vhodné kombinaci s B6 vitamínem v lékárnách pod názvem Magnex asi za 220,-. 180 tablet, při jedné denně to vyjde na půl roku . Víc pijte čisté vody, určitě přes 2 litry, potřebujete zředit vápenaté jonty. Ještě lepší je voda s citronem a zmiňovaná Plzeň..Občas si uvařte urologický čaj. Dobrý je odvar z petržele. Nevhodné potraviny: káva, čokoláda, černý čaj, uzeniny,fazole, červená řepa, rebarbora, špenát, omezit vše slané a nejíst příliš masa a cukru.. Vhodné : zelený čaj, banány, jogurt, meloun, ananas,grepy,pomeranče, cibule, avokádo, květák, salát, kys.zelí, pórek, česnek,celozrnné pečivo,datle, fíky, klíčky, jáhly, kefír...Doporučuje se pohyb. Prostě překopejte životosprávu.Nejenže tím snížíte riziko dalších kamínků, ale budete se cítit líp a zvýšíte si i odolnost vůči infekcím.

overlod*
hodnocení

Dobry den moc vám děkuji za vaší radu a pomoc a určitě si koupím Magnex .Plzen pivko si kupuji a čaje na ledviny piju každy den.Mějte se fajn

balzerka

Ty urologické čaje střídejte a dávejte si od nich pauzu. Všeho moc škodí. Ono to bývá napsáno i na obalu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]