Nejste přihlášen/a.
Jisté je jen to, že popis potíží přesně vykresluje potíže při zápalu plic. Já měla těžký, oboustranný a částečně přechozený před třema rokama a věřte, že jsem dávila v kleče, s čelem na koberci, protože jsem nemohla ani popadnout dech. I po vyléčení trvalo půl roku, než jsem opět začala normálně dýchat, myslela jsem, že jsem už doslova odepsaná, že lepší to už nikdy nebude, a přitom jsem nemohla dělat vůbec nic, když jsem nemohla dýchat. Měla jsem stíny na 2/3 plic. Dneska pohoda, jako bych zánět neměla. Nález může být i stín na plíci, nebo něco benigního, nezhoubného, možností je víc. Možná chtějí tím CT vyloučit nějakou možnost, ne ji potvrdit. Zatím nepropadejte panice, věci se někdy zdají horší, než jsou. Hlavně, že už je v péči lékařů.
Na plicích jsou již nyní patrné nějaké neobvyklé změny, které jsou špatně viditelné na rtg. Proto nejspíše to CT. Dle vaše popisu je celkem reálná i rakovina. Ono se ale není co divit, silný kuřák nějakých 35-40 let. To ani jinak skončit nemůže.
Obvykle se po zápalu plic na vyšetření CT neposílá, ale protože vaši blízké osobě na rengenu diagnostikovali nález, CT přesně odhalí o jaký nález se jedná.CT vyšetření plic se používá pro zjištění a diagnostiku nádorů, cyst a abscesů. Počítačová tomografie se používá pouze u vážných případů, tedy i v případě podezření na rakovinu plic, protože vyšetřující pacient dostane poměrně vysokou dávku rtg paprsků. Vzhledem k tomu, že daná osoba je dlouholetý silný kuřák, bohužel se tato diagnóza jeví jako nejpravděpodobnější.Zatím ale nelze dělat jakékoliv závěry.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.