Nejste přihlášen/a.
Zdravím, není mi úplně jasné jak je to se zálohama na zdrav. pojištění? Mám vedlejší činnost a při podávání přehledu mi teď vyšla záloha pár stovek. Ta záloha se platí vždy za měsíc zpětně, nebo za právě aktuální měsíc? Když nastavím třeba zálohy na druhého, mám je platit až v květnu (tj. za duben), nebo už za březen?
Jak je to a jak postupovat?
Děkuji
Buď zaplatíte v tom daném měsíci a nebo maximálně do 8. dne následujícího měsíce.
2. května zaplatíte za duben pokud jste během dubna neplatil zálohu. Nedoporučuji dát tr. příkaz na druhého dne v měsíci, třeba v květnu je svátek atd. Nejlépe je dát tr. příkaz na 28. dne v měsíci a platit opravdu za daný měsíc, nepřevádět platbu do dalšího měsíce a nebudete muset přemýšlet na konci roku co máte zaplaceno a co ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.