Nejste přihlášen/a.
Dřív jsem byl naivní, myslel jsem, jak jsou všichni lidi přívětiví, hodní. Fajn, narazil jsem několikrát, dost jsem postoupil. Poslední dobou mě ale zas fascinují lidi. Vadí mi, že strany mince jsou vždycky dvě a co na první pohled vypadá věrohodně, hodně a skvěle, to se po druhém pohledu odkryje a přinejmenším jsem z toho zaskočen, zhnusen já. Příklad: Zámožného otce kamaráda z dětství odsoudili za zneužití chovanky v ústavu pro mladistvé. Jeho dceru sledují policajti, jelikož dealuje drogy. Narážím na to, že mám v sobě představu, že kolem mě jsou samí lidé na úrovni a přitom tomu tak není.
Píšu proto, že díky práci budu muset do této společnosti se zabořit ještě více. Jsem spíš introvertní povahy a když se rozmluvím, tak jedině ve společnosti, kde jsem si jistý, že je hovad minimum. Já taky nejsem dokonalý, jasně že ne, ale rozhodně nejsem to, co je kolem mě poslední dobou hodně.
Znám spoustu dobrých, poctivých lidí a znova opakuji, že vím, že ne každý je dokonalý, ale mám dvě možnosti, buď se takovými nebudu obklopovat, nebo je budu ignorovat, což mi ale moc nejde. To se spíš pohádám.
Musím se naučit být asertivní a to hodně, protože jinak to neustojím a budu mít hodně nepřátel.
Takže nějaké nápady, jak se starat jen sám o sebe? Ten, kdo si podobné zažil a vyrůstal v tom, že není dobrý být všemu lhostejný, být nepokorný, nespravedlivý a neemaptický, toto pochopí.
no co poradit? Poznal jste, že každý Jekyll je i trochu Hyde a naopak. Co třeba Batman a Tučňák. Kdo je klaďas a kdo padouch? Batman není žádný správňák, ale pěkný grázl, který měl to štěstí, že se narodil do velmi bohaté rodiny. Tučňák není zas tak absolutní neřád, ale na těle postižený sirotek, který štěstí neměl atd.
Berte lidi takové jací jsou a povahy neřešte.
Nemám vůbec chuť ti dávat nějaká doporučení, ale nemůžu odolat a musím ti tady napsat, ač bezvěrec, jednu modlitbu: Pane, dej mi sílu přijmout to, co nemohu změnit. Odvahu změnit to, co změnit mohu a dej mi moudrost odlišit jedno od druhého. Cvilku tahle slova nos v hlavě a snaž se pochopit, co ti říkají. Já jsem z nich vycházela, když jsem si dávala Novoroční předsevzetí, které plním už několikátý rok. Směj se, kdykoliv můžeš. Omluv se, když máš pocit, že bys měla a nechej být to, co nemůžeš změnit.
Existuje jedno, nejdůležitější pravidlo života: Každý za svůj život zodpovídá sám.
Myslím, že Vy, jako introvert, nemáte příliš touhu se vměšovat do cizích problémů, oproti extrovertům. kteří většinou cítí potřebu vyjít s pocity ven. Ale domnívám se, že Vás v 1. řadě čeká "škola života", kdy budete lidi pozorovat, dělat si o nich názor, nikoliv unáhlené závěry. Až čas ukáže, které jste odhadl správně a kde jste se spletl. Podle toho budete získávat zkušenosti v odhadu lidí, tomu se člověk musí naučit a mockrát se spálí, než přestane být naivní a slepě důvěřivý. Každý máme chyby, jde jen o to, které nám u druhého vadí hodně, nebo je můžeme tolerovat. Pak je tu další sorta, o které se zmiňujete, která se už vymyká běžnému chování, jako jsou třeba pedofilové, násilníci, podvodníci, zloději, vrazi a jiná verbež. Můžete je částečně vyselektovat podle problémového chování, jako potencionální potížisty, od kterých nevíte, čeho se můžete dočkat a tam být předem opatrný, protože většinou se dá poznat z jejich chování, despektu k zákonům i právu jiných lidí, že mají nějaký problém s autoritami a respektováním práv druhých. Takové si rozhodně k tělu nepřipouštějte. I relativně slušní lidé dokážou někdy překvapit. Prostě si prověřte přítele, nebo pár přátel a ostatní neprožívejte, nebo budete neustále sklamaný. Neosobně je pozorujte z povzdálí, ale žádné emoce do toho nevkládeje. Za to Vám stojí jen ti nejbližší. Celý svět nespasíte, pomáhejte, ale vděk nečekajte a vola nikomu taky nedělejte. Musíte najít svou hranici, abyste ochránil sám sebe. Naučte se být vlídný, ale problémové lidi si nepouštět k tělu, pozdravit, nezávaznou větu a pryč. Ztratí časem zájem. Vy svět nepředěláte. Zde na Zemi je od jakživa duální systém, černá - bílá, dobro - zlo, sladké - hořké atd .Kdyby tu nebylo např. zlo, jak byste procítil dobro a naopak? Tak je svět stvořen, berte to, jak to je, chraňte se před těmi špatnými a netrapte se nad nimi, každý má možnost volby. Naučte se proplouvat" bez ztráty kytičky".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.