Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď dohodou

Od: pepina® odpovědí: 6 změna:

Dohodla jsem se se zaměstnavatelem ústně na rozvázání pracovního poměru dohodou. Mám napsat tuto výpověď já,nebo ji bude mít zaměstnavatel připravenou? Kdybych ji měla já připravenou,chtěla bych tam mít napsaný důvod a to porušování podmínek z jejich strany.Nikde jsem na tuto možnost,jak takovou výpověď formulovat nenašla. Obyčejný člověk už dnes asi nemá žádné dovolání nikde. Jen se soudit,a když na to nemá?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Výpověď dohodou neexistuje. Pokud jste se dohodla se zaměstnavatelem na ukončení pracovní poměru, pak jde o dohodu s kterou souhlasí obě strany. Tak se dohodněte i na znění, Ale pochybuji, že zaměstnavatel by přistoupil na dohodu kde by byl písemně uveden důvod, že z jeho strany dochází k porušování jakýchkoli prac. podmínek..

iz*
hodnocení

1x

Souhlasím s odpovědí Kapky,

" výpověď dohodou"neexistuje a ani já nevěřím, že by s Vámi zaměstnavatel

uzavřel dohodu o rozvázání pracovního poměru z důvodu, který uvádíte.

____

Normálně zaměstnavatele požádejte o rozvázání pracovního poměru dohodou,

nebo – pokud trváte na uvedení důvodu – dejte "klasickou"výpověď, v níž můžete uvést jakýkoliv důvod.

V druhém případě budete muset dodržet výpovědní dobu (většinou dva měsíce).

hodnocení

I já pochybuji že by na to přistoupil.ale proč já mám být bita tím, že nedostanu pořádně podporu,když se to nedá už v práci vydržet psychicky. Já se nemůžu bránit, že i zaměstnavatel neplní svoje povinnosti?

iz*

Dohodu lze uzavřít jenom v případě, že s ní souhlasí obě strany.

Otázkou je, jak byste důvod chtěla formulovat. Obávám se že skutečnost, že se to

" v práci nedá vydržet psychicky"by ÚP stejně neuznal jako vážný důvod.

Zkuste se podívat na vážné důvody do zákona o zaměstnanosti, možná pro Vás bude některý použitelný..

hodnocení

0x

Ano, výpověď dohodou právně neexistuje, nicméně, možná jste se tak dohodli ústně a zaměstnavatel to bude respektovat, jen to nemůže být takto uvedeno ve výpovědi.

jenda2*
hodnocení

0x

1. Způsoby skončení pracovního poměru
Obecně může být pracovní poměr ukončen na základě některého z těchto důvodů:
a) dohodou stran;
b) výpovědí;
c) okamžitým zrušením pracovního poměru;
d) zrušením ve zkušební době;
e) uplynutím doby u pracovního poměru na dobu určitou;
f) smrtí zaměstnance; nebo
g) v případě cizinců odnětím povolení k pobytu nebo vyhoštěním z České republiky.

Rozvázání pracovního poměru dohodou je na dobré vůli. Když tam napíšete cokoliv, co se zaměstnavateli nebud líbit, nebude dohoda a bude standardní 2 měsíční výpověď z vaší strany.

Co bych já dal za dohodu...

Ty dva měsíce bude opravdu velice náročná doba...

Jakákoliv dohoda ústně je to samé jako proud vody v řece. Odteče a nikdo neví kde je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]