Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nabídl mi spolupráci jeden internetový magazín, s tím, že mám sama navrhnout odměnu za článek (délka 1 normostrana). Vůbec mi nenapadá, kolik by to mělo být? Máte nějaké zkušenosti nebo názory? Díky
Tak tady záleží, zda je článek odborný, nebo populární, jeho stylistická náročnost a taky třeba jazyk, ve kterém je napsán.
Pokud je to odborný článek, tak se počítá asi tak 500.-Kč za normostranu, tj. 250 slov, bez obrázků. Za normální klasický článek v češtině se počítá tak 300 - 500.-Kč, záleží na náročnosti textu.
Já nevím, ale buď se to za roky dost změnilo, nebo se u internetových časopisů většinou zrovna nic moc za článek neplatilo. Ale tak možná se to bude i odvíjet od toho, kolik lidí to vlastně čte. Pokud dva, tři za týden, tak to asi bude horší.
Od kdy se normostrana počítá na slova? Podle normy má normostrana 1.800 znaků včetně mezer (30 řádků á 60 znaků).
doplněno 23.11.12 20:08: Llifestyl bych viděla kolem 200 Kč za normostranu.Autorská odměna za vyžádaný odborný článek: 500 Kč/normostranu tj. cca 250 slov, při splnění výše uvedených podmínek pro zasílání rukopisů. Za normostranu je považován vlastní text článku bez titulní strany, bez obrázků a grafů a bez přehledu literatury.
Při zaslání rukopisu, který nebude splňovat "podmínky pro zasílání rukopisu (viz výše)"a přesto bude přijat k publikaci, bude tento honorován ve výši 300 Kč/normostranu.
Autorská odměna za jiné vyžádané rukopisy: 300 - 500 Kč/normostranu.
Je to na stránkách
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.