Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik si říct za normostranu?

Od: mikael odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

nabídl mi spolupráci jeden internetový magazín, s tím, že mám sama navrhnout odměnu za článek (délka 1 normostrana). Vůbec mi nenapadá, kolik by to mělo být? Máte nějaké zkušenosti nebo názory? Díky :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak tady záleží, zda je článek odborný, nebo populární, jeho stylistická náročnost a taky třeba jazyk, ve kterém je napsán.

Pokud je to odborný článek, tak se počítá asi tak 500.-Kč za normostranu, tj. 250 slov, bez obrázků. Za normální klasický článek v češtině se počítá tak 300 - 500.-Kč, záleží na náročnosti textu.

mikael
hodnocení

Časopis lifestylový diety, zdraví, fittnes, dům, zahrada..nic odborného ...

naihonn*

Já nevím, ale buď se to za roky dost změnilo, nebo se u internetových časopisů většinou zrovna nic moc za článek neplatilo. Ale tak možná se to bude i odvíjet od toho, kolik lidí to vlastně čte. Pokud dva, tři za týden, tak to asi bude horší. *smich*

iz*

Od kdy se normostrana počítá na slova? Podle normy má normostrana 1.800 znaků včetně mezer (30 řádků á 60 znaků).

doplněno 23.11.12 20:08: Llifestyl bych viděla kolem 200 Kč za normostranu.

Autorská odměna za vyžádaný odborný článek: 500 Kč/normostranu tj. cca 250 slov, při splnění výše uvedených podmínek pro zasílání rukopisů. Za normostranu je považován vlastní text článku bez titulní strany, bez obrázků a grafů a bez přehledu literatury.

Při zaslání rukopisu, který nebude splňovat "podmínky pro zasílání rukopisu (viz výše)"a přesto bude přijat k publikaci, bude tento honorován ve výši 300 Kč/normostranu.

Autorská odměna za jiné vyžádané rukopisy: 300 - 500 Kč/normostranu.

Je to na stránkách

web.practicus.eu/...

hodnocení

0x

Pravda, já jsem to bral jako tištěné periodikum.

Takže za jednu normostranu bych si představoval tak okolo 250.-Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]