Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na internetu jsem narazil na možnost sázení na grafy komodit. Stránka se jmenuje anyoption com a topoption com. Obě stránky udávají, že na to mají licenci od ČNB. Chci se zeptat, zda mi někdo nezávislý může potvrdit, jestli je to pravda a zda grafy nemohou být záměrně naprogramované k prohrám atd. Zda se například graf zlata řídí podle skutečného vývoje ceny. Nemohu si to nijak ověŕit bez registrace. Celý ten systém mi přijde až podezřele jednoduchý s vidinou jistého "výdělku". Zaznamenal jsem popularitu těchto stránek hlavně mezi teenagery a mladými lidmi, nezávislý názor se hledá jen těžko.
Hehe, další, kdo viděl reklamu jakéhosi mladého pána a už vidí sám sebe, jak si kupuje vily po světě Také jsem to chtěl zkusit, nakonec jsem si to rozmyslel. Z infa, které se mi podařilo najít vyplynulo, že podvod by to být neměl, nicméně že na tom vydělá málokdo, protože to prostě není tak jednoduché, jak se nás mladý nastrčený figurant pokouší přesvědčit. V době, kdy jsem po tomto pátral, tyto servery licenci ČNB neměly - ale je to již dva roky.
Z toho co píši také vyplývá, že info najít jde, jen je třeba odfiltrovat spoustu placených "recenzentů". Prostě pokud uvidíte příspěvek s nadšením, jak je to všechno hrozně skvělý, bez háčků, bez zádrhelů a jak hned za týden vyděláváte tisíce, můžete si vsadit, že jde o příspěvek od člověka, který je placený dotyčnou stránkou...
Dobrý den, obchodování binárních opcí je investiční činnost podobně jako obchodování s akciemi nebo třeba komoditami. Je to činnost regulovaná dozorčími orgány, jako je u nás zmíněná ČNB. Z toho vyplývá, že obchodováním je možné vydělat peníze, ale také je prodělat.
Obecně u tradingu platí, že je třeba tak dlouho trénovat na demu, dokud nedosahujete zisků, teprve pak je možné opatrně zkusit obchodování se skutečnými penězi. Pravda je taková, že neuspějí všichni, většina lidí tradingem peníze jen prodělá, podle dostupných statistik vydělává jen čtvrtina až třetina. Je to jako se vším ostatním, uspějí jen ti, kdo tomu věnují dostatek času a úsilí.
Co se týče brokerů, tak je třeba, aby vždy měli oprávnění od ČNB, což oba dva Vámi zmínění brokeři mají, hledejte přes přímé vyhledávání/.... Ale musíte vždy zadat jméno mateřské společnosti brokera, tzn. u Topoption je to Nuntius, u Anyoption Ouroboros.
Regulace sice snižuje rizika nepoctivosti a zajišťuje pojištění peněz na účtu, ale nezaručuje kvalitu. Je třeba pátrat po ohlasech na jednotlivé brokery, třeba na Anyoption jsem na/....
Když to shrnu, tak na binárních opcích je možné vydělat peníze, ale ne z týdne na týden a bez řádného učení, většina lidí to nakonec nezvládne. Za testování na demu nic nedáte, takže zkusit si to můžete. A u brokerů nehledejte tolik recenze (články), ale raději zkušenosti reálných uživatelů v diskuzích.
U obou brokerů jsem obchodoval a s oubouma jsem něml sebemenší problém. Brokeři jsou spolehlivý a dobře se u nich obchoduje. Pokud jde o regulace tak broker topoption má více regulací, mezi ty nejdůležitější patří asi regulace ČNB (České národní banky), CySec (Kyperský regulační orgán), MiFid, FCA a ještě asi další 6 regulačních orgánů. Zde se můžete podívat na regulaci TopOption od ČNB: topoption ČNB reg/...
Pokud jde o regulace brokera AnyOption, tak ten regulaci České národní banky nemá, ale má také regulaci od CySecu, MiFid, FCA. Jedná se také o velice věrohodné regulace, takže se opravdu ničeho nemusíte bát. Kyperský regulační orgán (CySec) je jedním z nejvíce zvučných jmen z regulačních orgánů.
Co se týče grafů na obchodování a vývoje ceny, tak toho bych se nebál, pokud samozřejmě obchoduješ u regulavaného brokera. Pokud budeš obchodovat u brokera, kterého založil někdo "ve sklepě"tak tam už je riziko nějaké manipulace s vývojem ceny celkem velké. O binární opce už se nějaký ten pátek zajímám, tak kdybyste potřebovali s něčím pomoct, nebo poradit, stačí říct.
Nevím, proč ten odkaz nefuguje, kopíroval jsem to z oficiálního webu ČNB. Tady je zkrácený, třeba už půjde: ČNB regulace
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.