Nejste přihlášen/a.
Nevíte někdo, jak dlouho je lidský mozek schopný fungovat? Kdyby člověk neprodělal žádné onemocnění, vydržel by mozek třeba 200 let fungování nebo 1000 let...?
0x
No potěš koště. Vy chcete jít do důchodu ve stoosmdesáti nebo rovnou v devětsetosmdesáti letech?
Já si myslím, že je nanejvýš záhodno nechat věci tak jak jsou. Hlavně si uvědomte, že zde nejste poprvé a pravěpodobně ani naposledy.
No ale k vašemu dotazu. Jsem kdysi poslouchal jakousi znaleckou lékařskou diskusi, kde si vykládali o tom, že takto neomezeně dokáží ze všech orgánů fungovat pouze ledviny. Pokud je ledvina zdravá a v pořádku, může prý žít i 300 let. Játra prý takto fungovat nemohou. Ty prý zregenerují pouze sedmkrát za život, přitom intervaly se věkem prodlužují. Takže jestli je vám dvacet, máte teprve čtvrtá játra a ještě tři další vám zbývají. Dobrá zpráva, ne? ![]()
0x
K čemu Vám bude, že Váš mozek bude žít 200 let, když většina Vašeho organismu (klouby, svaly, páteř...) začne odcházet (a bolet!) v průměru v 70 letech (často mnohem dřív)? Až se Vám objeví první projevy stáří, pochopíte, že žít 200 let prostě ani nechcete (bez ohledu na jinak dokonalé zdraví a na stav mozku).
doplněno 21.03.16 14:05:
coco - Jasně, až si budu moct koupit nová kolena a nové ploténky za pár korun v drogerii, bude to o něčem jiném
. Jenže to je ještě hóóódně daleko
.
Brzo? Mozek je taková věc, která ještě nebyla ani z půlky prozkoumaná a ty už tady plánuješ jeho přenos do PC? Toho se já a ani ty nedočkáme.
Ale dockate se - jenze uz asi v jine telesne schrance
Co mi nejvic vadi, ze vsechny zivotni zkusenosti ztratime a budeme se muset znovu vsechno ucit a poznavat, je to skoda, ze individualni kvalitni fundament (neprenosne schopnosti) nelze uchovat a dal navazovat - to by byl mnohem rychlejsi pokrok, ale i tak je ten vecny kolobeh pokrokovy, kazda dalsi generace je ve vyvoji o neco dal a pokracuje o trochu rychleji diky nekterym obdarenym jedincum a novym vynalezum.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.