Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem invalidní důchodkyně. Slyšela jsem, že existuje nějaký sociální příspěvek nebo dávka na dietu, prostě potřebu dietního stravování. Je tento "příspěvek" nějak omezený na velikost mého invalidního důchodu? Snad je tu někdo, kdo poradí.
Podívejte se na informace o pomoc/..., máte-li předepsánu některou z uvedených diet,
mohla byste mít na nějaký příspěvek nárok. Nárok na státní sociální pomoc i na pomoc v hmotné nouzi
se odvíjí od příjmů žadatele, tzn., že se při posuzování nároku zahrne i Váš ID.
Dám sem pár docela zajímavých odkazů, co jsem si ráda přečetla a doplním informaci. Je možné že to dost lidí neví, ale na příspěvěk na dietu mají nárok i těhotné a kojící ženy, které jsou v hmotné nouzi, nemají zkrátka na víc jídla peníze, ačkoliv nejsou nemocné či invalidní. Přesto musí jíst také potraviny vhodné pro dítě, tedy i dražší.
Nechápete? Bud´te rád. Mám bezlepkovou dietu, I když jsem přijala že nebudu jíst obiloviny a budu jíst zdravě tak strava je velmi drahá. Promítněte si v čem všem je lepek... to si uvědomíte že moc druhů jídla bez lepku není. To je jedna stránka. Další je, že vy si dáte vajíčka a k tomu chléb a máte letní večeři pomalu zdarma. Já si dám vajíčka a k tomu si koupim balení 3 minihousek a jsou za 56kč. Řeknete že mi mají stačit pouze vejce? A proč vy ke všemu jíte chleba. Prostě bez mouky se úplně nikdo neobejde. Víme? Vyřaďte mouku poctivě z jídla na měsíc a uvidíte jak se žije. Co budete třeba snídat - steak?
pro pb® Datum: dnes 08:48
Lze Vám jen závidět, že jste tak zdravý člověk, že jste nikdy z důvodu nemoci nemusel jíst dietně. Proto ted píšete o věcech, které nechápete, protože je neznáte, protože jste je nezažil, to je docela klasika, že sytý hladovému nevěří. Kdyby to totiž bylo tak, jak tady hlásáte, tak mi věřte, že by to bylo to první, co by stát hned zrušil, aby ušetřil, protože to je u nás zvykem, nejvíce šetřit na slabých, nemocných a invalidních, jestli jste si tohoto jevu od revoluce ještě nestačil všimnout.
Náš stát neumí hospodařit. Rozhazujeme peníze naprosto nesmyslně a lidem, kteří ani nejsou našimi občany a nemáme k nim tudíž žádné závazky. Miliardy jdou na věci, na kterých bychom ušetřili nebýt v Unii, to si museme přiznat. Je dost nápadné, že postkomunistickým zemím se začalo po vstupu do Unie dařit hůře. Což je pochopitelné, když si několkanásobně vyděláte víc a pak můžete vesele u chudých zemí kupovat levně a nejen nemovitosti, tak ty druhé státy chudnou, na to nikdo nemusí mít vysokou.Proto příspěvky na diety považuji u nás za malé, diabetika pětistovka nezachrání když má - 9 000 kč důchodu. Ale aspon něco že stát dá také českým občanům. Nejsem komunistka, ale na hospodaření státu se dívám střízlivýma očima.
pb® Datum: dnes 08:48
Nemyslím si navíc, že pro takového člověka jsou důležité knedlíky. Ale určitě zrovna jako pro Vás je i pro něj důležité denodenní pečivo. Vy vůbec nejíte například chléb celý život?
Vám by měl asi připadnout ,,příspěvek na živobytí,,. Sama ale píšete, že se asi nevejdete do limitu, nebudete v hmotné nouzi.
Co jsem tak koukala, tak se příspěvky poskytují na cukrovku a na celiakii - to je ale omezené věkem. A jak již uvedeno pro těhotné a kojící. Na to musí splňovat ale určité podmínky, a myslím, že příspěvek budou využívat ve velmi malém množství matky spíše ve vyloučených oblastech, protože tam žije hodně matek bez zaměstnání a mají nárok na podporu v nouzi. Ty o tomto příspěvku vědí, protože si to řeknou mezi sebou.
I taková dieta na fenylketonurii je velmi nákladná a stát ani zdr. pojišťovny nepříspívají.
Podívejte se na stránky Vaší zdravotní pojišťovny, i tam se občas vyskytnou benefity, příspěvky pro pojištěnce.
Ale packa2 neuvedla jakou dietu má na mysli, možná kdyby uvedla, tak bychom mohli pomoci i jinou radou ohledně stravování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.