Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPP - podpora v nezaměstn

Od: lusk odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jak to je s podporou když jsem ukončila zaměstnaní posledního prosince 2015 (kvůli krachu společnosti) bylo mi tedy vyplacenou dvouměsíční odstupné. Hned v lednu jsem se zaregistrovala na ÚP a zažádala o podporu, tu mi schválili s tim že mi bude vyplacena až od dubna (po vyčerpání odstupného). Od března jsem nastoupila na DPP takže jsem vlastně podporu ještě nezačala vůbec čerpat, nezanikne mi nárok na podporu uzavřením DPP, když jsem podporu ještě nezačala vůbec čerpat? Pani na pracáku mi řekla že se podpora jen posune, až ukončím DPP bude mi zase vyplácena. Ale bude to tak i přes to, když jsem jí nezačala čerpat? Nezanikl mi ted nárok na podporu? Mám docela strach že jsem udělala blbost. Nebo aby mi z 65% procent nedali pak jen těch 45%?

Děkuji za odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hennessy
hodnocení

0x

Můžete být klidná. Infomace úřednice je pravdivá. Pokud máte nárok na podporu např. od 1.3.16 a DPP byla uzavřena 16.3.16, pak Vám bude vyplacena podpora za 15 dnů března a zbývající část podpory (bez krácení) po ukončení DPP.

iz*
hodnocení

0x

Pokud půjde o nekolidující zaměstnání,

tzn. zaměstnání s odměnou max. do výše poloviny minimální mzdy,

na nároku na podporu se nic nezmění, jen se posune její výplata.

Pokud byste si vydělala více, musel by ÚP zpětně ukončit evidenci od začátku měsíce, v němž odměna překročila uvedený limit. Znovu zaevidovat byste se sice mohla hned následující den, ale podpora už by se podle mne stanovila z průměrné mzdy v národním hospodářství (už by nevycházela z průměrného výdělku ze zaměstnání, jež skončilo v prosinci).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]