Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prokazování totožnosti Městské policii

Od: honza123* odpovědí: 4 změna:

Zastavil jsem služební auto na zákazu zastavení. Městský policista chtěl občn. prukaz.. Na prokázání totožnosti jsem mu dal služební prukaz. Ještě chtěl řidičák a průkaz od vozidla. Průkaz od vozidla jsem mu ukázal ale řidičák jsem odmítl, když jsem mu dal služební průkaz tak ať si údaje ověří. Může po mě chtít ještě řidičák, když jsem mu na prokázání totožnosti ukázal služební průkaz, který by měl stačit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

3x

Bohužel ,ale policajtům se musíte prokázat občanským průkazem a pokud jste udělal přestupek,tak se nehádat a raději v klidu vyřídit.

doplněno 18.09.09 21:36:

Tak tam je to jasně napsané*palec*

perda*
hodnocení

3x

Ano, může dle:

Paragraf 6, odst. 8 a 9 zákona č.361/2000 Sb.
(8) Řidič motorového vozidla musí mít při řízení u sebe
a) řidičský průkaz,
b) osvědčení o registraci vozidla podle zvláštního právního předpisu,
c) doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla podle zvláštního právního předpisu,
d) osvědčení profesní způsobilosti řidiče, pokud jde o řidiče, který je povinen účastnit se zdokonalování odborné způsobilosti podle zvláštního předpisu,
e) doklad o zdravotní způsobilosti, pokud jde o řidiče podle § 87 odst. 3.
(9) Na výzvu policisty je řidič motorového vozidla povinen předložit doklady podle odstavce 8 policistovi ke kontrole. Na výzvu strážníka obecní policie ve stejnokroji nebo celníka ve stejnokroji je řidič motorového vozidla povinen předložit strážníkovi ve stejnokroji nebo celníkovi ve stejnokroji ke kontrole doklady podle odst. 8 písm. a) a b).

dracek*
hodnocení

1x

jste-li zaměstnanec policie nebo ministestva vnitra ,tam by možná služební průkaz stačil ale obyčejný smrtelník by se měl prokázat i řidičákem i mestký strážník na to právo má

honza123*
hodnocení

právo má , ale stačí prokázat totožnost i služebním průkazem. Já jsem se chtěl zeptat, jestli po mě může ještě vyžadovat ten řidičák. Něco jsem našel na: epravo.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]