Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osobní asistentka-terénní pečovatelství

Od: veronika088 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenost s osobní asistencí (také terénní pečovatelka)?

Věnuji se téhle práci již 5 let, první tři roky to bylo dobré, samozřejmě člověk nezbohatl, ale žila

jsem spokojeně (pokud někoho dělá radost pomáhat druhým a je ještě obohacen o přátelské vztahy).

Poslení 2 roky se vše obrátilo, služby si mohou dovolit jen bohatší lidé a Ti skutečně hledí na člověka

jako na osobu, kterou si platí (a pokud není schopnývedoucí, ochotný se postavit za pracovníka) mohou si k ní tedy dovolit téměř všechno. Plním vše dobře, dá se říci nadstandartně, přesto nad postojem někt.klientů a jejich rodin mi někdy zůstává rozum stát. Jsem již velmi nespokojená a intenzivně hledám jiné místo. Zajímá mne, zda má někdo podobnou zkušenost nebo to popřípadě vidí z druhé strany...

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

wasube*
hodnocení

0x

Lidské vztahy se všeobecně zhoršily, to je pravda. Lidé jsou k sobě více podezíraví, jsou více nedůvěřiví ale hlavně daleko více agresivnější. Není náhoda, když se podíváme na trestné činy a chování velké části mládeže, u někoho či někde to vidí, lidé nejsou ochotni pobrat, že někdo je zkrátka lepší, že někdo chce žít svůj život a je i ochoten pro to zabít, aby mu v tom zabránil, že už nechce jiný člověk doživotně svůj jediný život, který má strávit s hlupákem a násilníkem s ním jen proto, že se mylně domníváme, že můžeme nejen vlastnit druhého člověka doživotně, ale i jeho život, což vidíme skoro denně v médiích.

Lidé propadli velké uzkosti ze samoty, ztrácejí pocit sounáležitosti s druhými a to dokonce i v rodinách, což je nejhorší a často propadají depresím z pocitů že ač v lidském společenství, jsou ve skutečnosti hluboce sami. Protože nechápeme často ani druhé, natož sami sebe, ačkoliv k sobě máme nejblíže.

Proto Vám radím, zmente práci a nepřemýšlejte nad tím. Při Vaší nelehké emotivní práci můžete získat pocit vyhoření a to Vám může hodně ovlivnit život. Zatím jste jen hluboce zklamaná a to Vás časem přejde až potkáte lidi, kteří opravdu lidmi budou.

veronika088
hodnocení

Velmi Vám děkuji za odpověď.Hledám nové zaměstnání a to skutečně ne podle výše platu, ale podle toho,

abych spolupracovala s trochu normálními, slušnými lidmi. Že se obecně zhoršily vztahy také hodně vnímám, stačí jen někdy jet dopravním prostředkem. Přiznám se, že mě to hodně trápí, ale to asi nejsem sama : )

Patrně jste také citlivější člověk a než přistoupíte k radikálnějšímu řešení, hledáte mnoho dalších možností,

protože Vás trápí pocit, že druhému ublížete. Často si lidé ani neuvědomují, co vše v tom druhém mohou ztratit a nedbají znamení a varování, která dává a kterými naznačuje, že silně překračují určité hranice a meze.

Držme si navzájem palce : )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]