Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, dnes jsem se dozvěděla, že mám chlamydie.. Potíže mám již několik let, gynekoložka tvrdila, že to jsou kvasinky.. Bohužel... Mám prý maximální a hraniční hodnoty, takže to bude asi běh na dlouhou trať.. Pro léky jsi jdu v pondělí.. Chci se zeptat, máte s tím někdo zkušenosti? Vyléčili jste se?
Jedna věc mi ale nedá spát, všude se píše že se to přenáší nejen pohlavně.. Ale taky přes ručníky, bazény, atd. Mám skoro dvouletého chlapečka a mám veliký strach, jestli jsem ho nemohla také nakazit... Skrz společné koupání v bazenku a vanu... Prosím, dokáže mi na tohle někdo odpovědět..? Děkuji
1. Léčba u choronických infekcí bývá dlouhodobá a většina lékařů nemá ponětí jak chlamky léčit. Předepisují buď nevhodná atb nebo v malých dávkách a na krátkou dobu. Hraniční hodnoty myslíte u jakého typu vyšetření z krve nebo z výtěru? Když výtěr jako metodou to bylo diagnostikováno? PCR? Doporučuji navštívit imunologa, který zjistí jak jste na tom s imunitou, případně tomu pomůže, aby tělo mělo dostatek síly se poprat s infekcí.
2. Infekce z bazénu, ručníku atd... - tak to je pravděpodobné, jako že chytnete syfilis ze záchodového prkýnka. Infekci hlavně získáte orální nebo pohlavním stykem. Problém jsou i slzy. Pokud máte skutečně chl. trach. pak doporučuji návštěvu očního pracoviště a nechat potvrdit chl. výtěrem z očí.
3. Vaše dítě skutečně můžete nakazit, ale ne zkrze koupání, ale polibky a tělesným kontaktem.
4. Je nutné, aby i váš partner se nechal vyšetřit a ikdyž nebude chl. prokázána, léčil se atb.
Přeji hodně štěstí, budete ho potřebovat, pokud ty chlamky skutečně máte. Jaké máte potíže? Jaké má potíže partner?
Děkuji za odpověď.
Hodnoty jsou z krve.
Dnes jsem jen mluvila po telefonu se setřičkou, která mi řekla že to jsou chlamydie trachomatis. Ptala jsem se, jak dlouho to mohu mít protože jsem se obávala nákazy od nového partnera (kvuli tomu jsem šla na testy na syfilis-negativní, hiv-vysledky jestě nejsou,a na chlamydie)
Jinak potíže mám už mám cca 4-5 let.. vypadalo to především jako mykoza... pak jsem zmenila partnera(byl to můj první), nebylo to už tak časté, pak jsem otěhotněla, porodila (mimochodem, v těhotenství by se na to přišlo, ne?) no a pak byl od problému klid..
Jenže to najednou přišlo zas, pálení, svědění, přidala se bolest v podbřišku, pak ukrutný zánět moč. měchýře, teď jsem začala i krvácet mezi cykly, . pálení při močení, tlak... nevím jestli to souvisý, ale záněty dutin, zubů, ukrutná unava už po probuzení..
Gynekoložka, že je to mykoza, jednou jedinkrát udelala výtěr na chlamydie, negativní.. Chodila jsem tam min 2x do měsíce s neustále se opakujícíma potížema. Požádala jsem ji, zda-li mi chlam. nemuže vzít ještě z krve, že se mi to nezdá(navíc jsem tenkrát četla, že z krve je to přesnější, je to pravda?)... Bylo mi odpovězeno, že test byl negativní, že je spolehlivý a drahý, že znova ho dělat nebude.. No a to bylo tak před rokem, bylo mi neustále tvrzeno, že je to mykoza, tak jsem dostavála antibiotika na to...
Smím se zeptat proč na oční? To to mám i v očích? infekční jsou i slzy?
Ach jo, o mě nejde, bojím se o syna Stačí tedy, když přemluvím doktora aby mu vzal krev?
Jinak mám ještě otázku, dají se kompletně vyléčit? Všude čtu že se vrací...
Každá mrcha, která se v nás množí, to má snažší, když jí připravíme pro ni příznivé prostředí. To je podstata obranyschopnosti,a platí to, ať je to chlamidie nebo borelie, plíseń či stafylokok. Chce to především změnit životosprávu, odkyselit organismus, zařadit pravidelný pohyb / okysličení/, nezatěžovat ho nevhodnou stravou, stresem ap. Infekce hned nepomine, ale pomůžete nastartovat boj s ní. Ony tyhle různé potvory jsou téměř všude, ale snáz jim podlehnou lidi se slabší imunitou. K tomu třeba oslovte na poradně paní Mgr Jarmilu Podhornou. Když jsem se zbavovala boreliozy, tak s pomocí jejích preparátů. K lékům od lékaře si přidejte Drags Imun kapky- přírodní antibiotikum. A víc pijte čisté vody.
Každá mrcha, která se v nás množí, to má snažší, když jí připravíme pro ni příznivé prostředí. To je podstata obranyschopnosti,a platí to, ať je to chlamydie nebo borelie, plíseń či stafylokok. Chce to především změnit životosprávu, odkyselit organismus, nezatěžovat ho nevhodnou stravou, stresem, zařadit pravidelný pohyb. Infekce hned nepomine, ale pomůžete nastartovat boj s ní. Ony tyhle různé potvory jsou téměř všude, ale snáz jim podlehnou lidi se slabší imunitou. K tomu třeba oslovte na poradně paní Mgr Jarmilu Podhornou. Když jsem se zbavovala boreliozy, tak s pomocí jejích preparátů. K lékům od lékaře si přidejte Drags Imun kapky- přírodní antibiotikum. A víc pijte čisté vody.
Sorry, že je to 2x. Opravovala jsem pozdě.
V těhotenství by se na to nepřišlo, protože to nikdo nezkoumá. Chl. má opravdu tu vlastnost, že infekce se těžko prokazuje. Pokud máte hraniční hodnoty protilátek v krvi - zase záleží jakých. Zda ranné fáze (probíhající infekce) nebo pozdní fáze (prodělaná infekce). Proto se dělají i výtěry. Problém u nich je, že i přes infekci mohou být negativní. Proto se dělají raději metodou PCR, což je - zjišťuje se ze vzorku genetická stopa bakterie chamydie. Nikoliv bakterie samotná jako při kultivaci z např. výtěru z krku. Ne všude to dělají a je taktéž důležité, aby se vzorek dostal poměrně brzy do laboratoře. Mně to postihlo před cca 12 lety a 2 roky trvalo, než se zjistilo oč jde. Za tu dobu mně několik lékařů posílalo na psychiatrii. A další 2 roky trvalo, než ze mne ty povůrky vylezly. A myslím, že jsem chodil po prestižních pražských pracovištích (ambulance nemocnic - venerologie, infekce, urologie). Doporučuji provést ty stěry z očí, ty se do jisté míry potvrdí/vyvrátí jiné vyšetření, kde nejsou výsledky jednoznačné. Ale i zde mohou vyjít pouze hraniční hodnoty. Nicméně ze zkušenosti - 2 hraniční hodnoty = infekce. Pálí/svědí vás občas spodní víčka u očí. Máte často červené/žilkovaté bělmo? Jeden příznak u chlamek byl zásadní a to lehce zvýšená teplota (36,8-37,2) a k tomu pocení. Obvykle bývá i velmi lehká rýma, či mírná bolest v krku. Často bolí klouby nebo svaly. Pokud ty chlamky skutečně máte, má je na zcela jistě i partner - mějte tohle na mysli. U mužů mohou lehce bolet varla, může být dočasná změna barvy spermatu, pocit kapky (která tam ale ani není) v konci penisu. Červenější žalud, nikoliv přehnaně červený, ale bez pálení atd..., případně i při dobré hygieně žalud dřívě páchne. Léčba pouze jednoho z partnerů nemá smysl! Nepodléhejte zázračným vodičkám a jiným nesmyslům - je to k ničemu. Bez atb to nejde! Případně doporučuji atb ve spojitosti s Entizolem a dlouhodobou imonologickou stimulaci (např. inj. Subcuvia nebo Imunor). To samozřejmě může rozhodnout na základě krve jen imunolog. Počítejte s tím, že se chl. může po 2-3 měsících vrátit. Tak to je, jen nepodléhejte beznaději, když léčba napoprvé ani napodruhé nebude účinná. Tedy hodně štěstí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.