Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČPZP odstoupení od smlouvy ve 14ti denní lhůt

Od: ladicka* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, mou neteř dnes oslovili na ulici od České průmyslové zdravotní pojišťovny. Teď si drbe hlavu, proč jim podepsala. Je z toho rozhozená, tak jsem jí řekla že to nějak zařídím aby mohla odstoupit v zákonné době. Pokud vím, má dle zákona asi 14dní na odstoupení od smlouvy- pokud ne prosím opravte mě. V podstatě nedostala žádnou smlouvu, ani obchodní podmínky, jen evidenční list přihlášení pojištěnce. Prosím o radu jak efektivně toto zrušit aby mohla zůstat u své stávající pojišťovny? Podle mě by měla poslat té ČPZP dopis s odstoupením od smlouvy. Jenže nemá žádné číslo smlouvy. Jak má takové odstoupení vypadat? Co vše má obsahovat? Má kontaktovat také svou stávající pojišťovnu s tím, že u nich zůstává? Předem děkuji za odpovědi, jen pro upřesnění na tom přihlášení pojištěnce je začátek pojištění od 1.7.2016 a je tam toto prohlášení:
Podpisem tohoto evidenčního listu projevuji svou vůli být registrována jako účastník veřejného zdrav. poj. v ČPZP ve smyslu zákona č. 48/1997 SB., o veřejném zdrav. poj., v platném znění. Touto registrací se stávám pojištěncem ČPZP a tuto zkutečnost oznámím svému zaměstnavateli a ošetřujícímu lékaři.
Prohlašuji, že výše uvedené údaje a data jsou pravdivá a odpovídají skutečnosti. Souhlasím se zpracováním osobních údajů, v platném znění. ČPZP je oprávněna zasílat mi informace o nových službách a produktech týkajících se činností ČPZP a činností souvisejících. Pro registrace platné od 1. dne kalendáčního roku v případě změny jména, příjmení, adresy trv. pobytu, kontaktní adresy, rod. čísla mebo stavu rozhodného pro placení pojistného na veřejné zdrav. poj. se zavazuji tyto změny ohlásit ČPZP 60dní před termínem platnosti registrace. Toto oznámení je možné provést prostřednictvím infocentra tel. 810800000 nebo elektronicky posta@cpzp.cz s přiložením příslušných dokladů.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

wasube*
hodnocení

0x

Podle mého názoru lze udělat jen jediné a to hodně rychle : obrátit se o radu na bývalou pojištovnu. Aby neztratili pojištěnce, poradí, případně sami zařídí. Lépe než oni Vám nikdo neporadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]