Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trpím depresí a nevím co dělat

Od: anna85 odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, už nějaký čas trpím depresí. U psychologa jsem byla, ten mě vyslech, jdu tam znovu, ale nějak víc mi nepomohl. Jen mi řekl, že mám deprese a řekl že spíše bych potřebovala psychiatra a poslal mě zatím k obvodní pro nějaké léky.Obvodní mi předepsala oxazepam, ale ten mi pomohl maximálně na to, že lépe spím. Tento týden jsem obvolávala asi čtyři psychiatry a ozval se jediní z nich, ale ten mě může vzít až v červnu. Jenže já takhle dál nemůžu. Když nad svými problémy přemýšlím za všechno si můžu sama. Všichni blízcí říkají, že si s tím musím poradit jen já, ale já na to nemám sílu. Nemám chuť vůbec na nic, nic dělat, práci mám opravdu na háku-hrozili mi vyhazovem, protože zanedbávám povinnosti. Kolikrát jsem se ani nevykopala z postele, bojím se do práce chodit, bojím se jít nakoupit, bojím se jít ven. Je mi nepříjemné trávit čas s manželem s rodiči, hodně se jim vyhýbám. Vím, že to takhle dál nejde nebo přijdu o práci a o všechno. Jenomže mě prostě nejde se jen tak odhodlat a něco jít s tím dělat. Teď mám strach v práci být kvůli tomu, že se stydím za to že nedokážu plnit své povinnosti, že se na mě budou ostatní tváířit jak na deb*la atd. Nedokážu vůbec ani už uklízet nemám chuť se umýt, vyčistit si zuby- tyto běžné věci se pro mě stali tak nedosažitelnými a zbytečnými. Nemám chuť k jídlu, když je mi zima je mi to jedno-jako bych to nevnímala. Prostě vím, že si za všechny starosti mohu sama, ale já už nemůžu. Cítím, že bych potřebovala pomoci, ale zároveň cítím, že mi nikdo a nic nepomůže. Prosím o radu, jestli byste mi poradili něco co bych mohla udělat, nemůžu si dovolit čekat na psychiatra až do června-mám dojem, že bych o práci přišla uplně. Budu se snažit volat i jiné, ale nevím, jestli najdu někoho kdo by mě vzal dříve. NEvím co dělat...

doplněno 18.03.16 18:13:

Prosím vás nezlobte se na mě. Potřebovala jsem to teď ze sebe alespon trochu dostat. Jsem teď doma sama manžel přijde z práce až v 20:00, a já místo abych uklízela, vařila, mám pocity a myšlenky že bych nejraději zmizela z tohoto světa.

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 29. 03. 2016 13:42:50
Nezakládej nový dotaz na stejné téma.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wasube*
hodnocení

3x

zachranny-kruh.cz/...

Jste ve velmi vážném ohrožení. Proto Vás prosím, zavolejte na tuto linku a oni Vám pomůžou a to okamžitě, neváhejte, protože máte už jen krůček k nervovému zhroucení.
Nebudu Vám vykládat, že všechno souvisí se vším, takže ani Vy nemůžete za všechno, co si kladete za vinu, ale z toho, co jste napsala, mám pocit, že Vám pomůže jen klinický psychiatr, protože když jim řeknete že pomýšlíte na konec života, skončíte v léčebně, ale věřte mi prosím, že je to právě to, co momentálně opravdu nutně potřebujete. Zavolejte jim ihned.Nezustávejte sama.
Linka psychopomoci 224 214 214
poradenská linka pro osoby v psychické krizi PO – PA 9.00 – 21.00
Můžete volat i na linku první pomoci 112

anna85
hodnocení

To vše já vím a uvědomuji si to, teď jsem zkusila ještě zavolat na linku a bylo mi řečeno že s volaným číslem se nelze spojit.

wasube*

Volejte 112. Tam Vám řeknou, co pro Vás můžou udělat a o to jde, že tam opravdu pro Vás můžou něco udělat, na rozdíl od psychologa, u kterého jste byla a který podle mého názoru měl Vás doporučit na psychiatrickou kliniku, pokud jste se mu svěřila se svou uzkostí, že se bojíte, že si sáhnete na život. Opakuji, jste v ohrožení, zavolejte tam.

Tady ta linka 112 pracuje pořád - dnem i nocí. Pro takové lidi, jako jste Vy, co potřebují okamžitou pomoc.

cechacek*
hodnocení

1x

Dobrý den, pokuste se najít příčinu na př. v zaměstnání, manžel, děti, politika, přítel, genetika a.p., poté hledat jak to mírně usměrnit, ale kouření, alkohol, sladké, drogy mnoho také nepomůžou. Trochu někdy pomáhá, pobyt v přírodě, vitamin B, rybí tuk, hnědá rýže, pivovarské kvasnice, ovesné vločky, kakao, zelí, ovšem je to cesta na dlouhou trať.

anna85
hodnocení

Děkuji za odpověď. Určitě něco z toho zkusím.

pohanka*
hodnocení

1x

Nevím odkud jste, ale existuje i psycho pomoc, psychiatrická ambulance, Riaps, v Praze Bohnická léčebna. Potřebujete rychlou pomoc, nezvládnete to asi sama. Zadejte si podle místa bydliště nějaká výše a dále uvedená slova. Nepřetržitá pohotovost, pohotovost pro dospělé psychiatrie. Nebo volat alespoň linku bezpečí ať Vás nasměrují, oni ty kontakty mají.

Doplním výše uvedená jídla - krůtí maso jezte hodně a stačí uvařené ve vodě, též je dobré avokádo .

doplněno 18.03.16 19:03:

Snad se něco zadaří a někde uspějete.

Zoufalý člověk dělá zoufalé věci. Zkuste /když nic rychle nevyjde/ alespoň v okolí Vašeho bydliště nějaké centrum klidu, oázu klidu. Většinou to jsou služby a nebývá dlouhá objednací lhůta.

Tedy službu, kde nabízejí relaxační masáže, regeneraci, reflexní terapii, poradenství, péči o tělo a kosmetiku, thajské masáže, koupele, centrum zdraví a krásy, solnou jeskyni.

Už jenom když někam vejdete, tak na Vás dýchne teplo, klid, pohoda, někdy i vůně /nesmí být moc pálených tyčinek/. I kdyby alespoň trochu Vám to pomohlo, třeba narazíte na dobré lidi. Třeba se sama sobě málo věnujete. Mějte se ráda a hýčkejte se, dopřejte si.

anna85
hodnocení

Mockrát děkuji za radu, hned se podívám na internet na nějakou linku a pokud tam ještě budou zkusím tam zavolat.

sydney*
hodnocení

1x

Jediná možnost je okamžitá odborná léčba.Jděte za svým praktickým lékařem, že se potřebujete léčit. Dobře vím o čem mluvím, na rady, že to musíte zvládnout sama vůbec nehledˇte,to jsou velice špatné rady které by vás zničily.Co nejdříve si vyžádejte tu léčbu vy jste ve velmi hluboké depresi, já vím o čem mluvím, dejte prosím vás na mne.

doplněno 18.03.16 19:14:

Prosí vás až přijde manžel jděte napohotovost a vše jim řekněte, neztrá cejte čas. Oni vás tam uklidní a určí co dál. Taky vám přeju atˇ se z toho dostanete nebude to snadné ,ale vy to s pomocí zvládnete.

wasube*

Není jen v depresi, je v ohrožení života. Proto ji prosím, at tam zavolá. Obvodák je tam až v pondělí, chápejte že může nastat zkrat z prodlení.

anna85
hodnocení

Myslím, že bych si na život zrovna teď nesáhla, jen mám už dlouhou dobu pocity, že bych si moc přála, kdybych zmizela. Ale přiznám se, když mi oznamovali možnost vyhazovu, první co mě napadlo byla sebevražda. Buďto vlak nebo žiletku a horkou vodu. Ale pořád si samozřejmě přeji nejvíc aby to bylo jinak.

wasube*

Mnoho lidí bylo přesvědčeno, že to zvládá, proto Vám říkám, požádejte o pomoc.

anna85
hodnocení

Já Vám za to moc děkuji, ale já mám právě pocity, že se mi vlastně nic neděje. Práve paní obvodní doktorka se na mě dívala jak kdybych -no ani nevím jak to popsat- ale bylo to hodně nepříjemné.

sydney*
hodnocení

0x

Wasube má pravdu je to velmi vážné, asi ví o čem píše, ta rada je velmi cenná. Tak ji vemte na vědomí a prosím vás vyhledejte co nedříve tu pomoc. Dík.

balzerka
hodnocení

0x

Úvahy o příčinách nepomůžou. Deprese se musí léčit. Jsou známy případy známých osobností, sportovců, kteří na tom byli podobně, jako Vy. Může to být jen slabá odchylka chemismu v mozku, která se dá správnými léky zkorigivat. A manžel to neví? Že by Vám pomohl přesvědčit obvoďačku, že to není nějaká banalita a nebo Váš únik od povinností, ale že to je opravdu deprese, která vyžaduje naléhavě odborníka. Toho by Vám měla shánět obvoďačka, když ten Oxazepam nepomohl.

hodnocení

0x

Oxazepam není antidepresivum, pouze obyčejně sedativum s krátkodobým účinkem.

Na deprese je neúčinné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]