Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypořádání dluhů po rozvodu

Od: alenanovotna

Chtěla jsem se Vás zeptat, když jsem při společném soužití se svým bývalým manželem měla půjčku na renovaci bytu obklady, plovoucí podlaha, jak řešit vypořádání půjčky. Manžel mne později vyhodil z bytu, protože si tam dovedl jinou ženu a já nadále těch věcí nemohu užívat, protože mne odhlásil z mého trvalého bydliště a nechce mne tam pustit. Chtěl po mne, abych já zaplatila veškerý dluh na renovaci jeho bytu. Já byla u té společnosti jako ručitel, ale on vůbec nic nechce platit. Vymyslel si, že nemá práci a je na pracáku a dělá u švagra za slušný peníze načerno. Musím platit, když dlužníkovi se platit nechce a vymlouvá se lživě, že na to nemá a požaduje to po bývalé ženě? Chce na mne poslat soukromého exekutora, aby mne to strhávali z platu.

doplněno 18.03.16 15:44:

Napsal mi také sms. bývalý manžel, že jeho podplacený exekutor mne vezme z účtu celou moji výplatu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Půjčku nemůžete vypořádat mezi sebou, věřitel (banka) má právo na úhradu dluhu.

Nemůže-li platit ten, kdo si půjčku vzal, může banka vymáhat po ručiteli – po Vás.

Neručili jste za půjčku bytem, na jehož renovaci jste si půjčili?

První rada – obrátit se na právníka není od věci...

sebod*

zaregistrujte se zde na poraďte a napište mi do vnitřní pošty

danys*
hodnocení

0x
Dobrý den. Ve vašem případě bych kontaktoval nějakého schopného právníka

wasube*
hodnocení

0x

Nevím to jistě, ale právníka bych si vzala, protože snad je možné, že ručitel musí sice dluh zaplatit, ale má právo žalovat o náhradu toho, kdo neplatil, přesně to nazvat neumím. Takže ve finále by se mu mohlo stát, že by pak měl exekuci od Vás a přišel by o byt.

chatarka
hodnocení

0x

To jde, aby mne on odhlásil z trvalého bydliště? Tohle je na právníka.

wasube*

Chatarko, nevíme podrobnosti. Tazatelka nenapsala přesné okolnosti toho, že tam přestala bydlet. Nevíme zda šlo o byt nájemní, družstevní, v OV. Takže lze radit vždy jen hodně všeobecně. Tazatelka píše, že ji vyhodil z bytu, ovšem to je podivné, to až tak snadno nejde. Z jakého důvodů? A proč se tazatelka nebránila soudně?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]