Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat jak se počítá pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou zaměstnavateli. Co jsem tak pochopil tak vím, že zaměstnavatel po mě může chtít 4,5 násobek platu. Řekněme že beru čistou mzdu 12 tisíc, po zapracování 14 tisíc. To znamená že výše plnění by stačilo 80 tisíc. A když budu mít spoluúčast 10% a udělám škodu za 50 000 budu platit kolik? A když udělám škodu za 500 000 tak budu platit kolik? Mohl by mi to někdo vysvětlit i proč bych tolik platil? Podle čeho se to počítá? 10% platím z částky kterou způsobím? Děkuji
4,5 násobek ano, ale z hrubé mzdy. 10% spoluúčast je ze škody, kterou jste povinen zaplatit.
4,5 násobek vašeho měsíčního platu je 500 000?
Dobře, udělám škodu za 500 000 a 10% z toho je 50 000. A to bych musel zaplatit hned? Nebo by se mi to strhávalo z platu? Děkuji
4,5 násobek mého měsíčního platu je: 52650 čistá mzda, a 63302 hrubá mzda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.