Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sluneční dioptrické brýle

Od: dejv2 odpovědí: 6 změna:

Chtěl bych si koupit na léto sluneční brýle ale aby skla byli dioptrická (cca -1 dioptrie) Jak to funguje? Můžu si koupit nějaké sluneční brýle a pak mi v nich vymění skla nebo musím koupit už nějaké speciální? Jinak chci už s tmavými skly, samozabarvovací ne. Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já to mám tak, že jsem si v optice vybrala obroučky, které vypadaly jako sluneční - alespoň trochu, a nechala jsem si do nich udělat tmavá skla.

dejv2
hodnocení

aha a můžu se zeptat jaká byla cena?

Cenový rozdíl mezi čirou a tmavou čočkou není, takže čočky stály stejně jako do normálních brýlí - to se odvíjí podle počtu dioptrií, jestli jsou tvrzené, antireflexivní, cylintrické nebo ztenčené. Plus obroučky, tam se ta cena u každých liší, dají se sehnat za 600,- Kč a některé jdou i do tisíců.

doplněno 16.03.16 21:56:

*antireflexní

** cylindrické

hodnocení

0x

Asi před 15 lety jsem si koupila značkové sluneční brýle, a zhruba před 6 lety mi v optice do obrouček udělali tmavá dioptrická skla)) neměli s tím problém)) jen ty obroučky musí být z kvalitního materiálu))

michaelas4
hodnocení

mám jenom dotaz zda brýle vypadají stejně jako sluneční myslím ty skla jestli je poznat rozdíl mezi slunečními a slunečními dioptrickými. Díky

lidus*
hodnocení

0x

Dioptrická skla do těch slunečních koupených někde na trhu, nejdou zasadit. Vyberte si v optice a nechte si udělat. Cena cca 2000 ,- i víc, pochybuji, že slušné obroučky pořídíte za méně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]