Nejste přihlášen/a.
Přeji hezký den všem rádcům,
Zajímaly by mně praktické zkušenosti někoho kdo je dlouhodobě "léčen" opiáty z důvodu bolesti například zad či jiných. Zajímají mně spíše dlouhodobé vedlejší účinky, zvyšování dávek v čase a celkově kvalita života při takovéto dlouhodobé "léčbě".
Jako co to je trvalá léčba opiáty? Opiáty dostanete možná v nemocnici na utišení například bolestí po náročné operaci a dají vám jich jen pár a pak nic. Opiáty - kodein, morfium jsou drogy, a to dost návykové. A pravděpodobně příliš neléčí, když se na nich vbrzku vyvine fyzická závislost. Ani ten codein na kašel vám obvodní lékař nepředepíše jen tak, ale je to přísně hlídaný lék.
Kroupo, jistě - opiáty se podávají i onkologicky nemocným pacientům v terciálním stádiu jejich nemoci...
Hele, Kroupo, vy si vážně myslíte, že jsem tak blbá, abych si myslila takovou blbost? Tak snad umím číst a vyhledávat na internetu, případně se zeptat osob, které se šťourají v medicíně. Ale o tom snad nebyl původní dotaz, ne? Tak proč rozvíjíte tuto debatu? Hough, skončila jsem...
A co předepisují v centru pro léčbu chronických bolestí? Paralen to asi nebude.
Eulalie, myslíte si, že centrum pro léčbu bolesti řeší jen pokročilá stádia rakoviny?
Tak beru svoji otázku zpět. Mně se líbí, jak to napsal Robin1
Eulelie : trvalá "léčba" opiáty nastupuje prostřednictvím ambulancí bolesti v případě, že se jedná o chronickou bolest, a léčba pomocí analgetik ze skupiny NSA nezabírá, případně by dávky běžných analgetik byli již tak vysoké, že by znamenali zničení jater, žaludku atd. Hlavně se však jedná o dlouhodobé stavy, kdy ta běžná analgetika vůbec nezabírají, případně už ani nezabírají silnější analgetika typu tramadol, DHC atp. Pak nastupují těžké opiáty jako morfium a jeho deriváty, atd.
Pravda je to, že tyto opiáty neléčí, neodstraňují příčinu bolesti, "pouze" umožňují vcelku "normální" život bez bolesti.
A mně zajímají zkušenosti rádců, kteří jsou na takovéto dlouhodobé léčbě.
Měl jsem zákazníka cca 80let (budiž mu lehká zem), který tyto opiáty bral roky. Řekl mi, že sice ho nic nebolí, ale je tak mimo, že vlastně ani neví jestli žije. Bral už vysoké dávky.
Manželka mu umřela v nemocnici. Byla na banální operaci, ale v noci potřebovala na záchod. Nikoho se nedozvonila, tak se vydala sama a upadla. Následovala proto další operace, infekce, operace a smrt...
Chudák děda. Ale už jsou s babičkou zase spolu.
, děkuji za názor, ano hlavně zpočátku je ono mimoňství docela hezky znát, člověk si kolikrát říká, jestli ten efekt nespočívá v tom, že je natolik sjetý, že už mu je to jedno. Pochopitelně u staršího člověka je tento nežádoucí efekt opiátů ještě často umocněn.
Robine v ambulancí bolesti se léčím cca 15 let a myslím že vám mohu váš dotaz zodpovědět. Koukněte prosím do vnitřní pošty.
Tak to hledáte mě,já jsem dlouholetě ŮSPĚŠNĚ LÉČEN opiáty pro chronické bolesti zad,kdy mě rozsypané ploténky utiskují nervy a mojeLÉKAŘKA mi řekla,že operace není nutná a at se naučím žít s bolestí,tak se učím a to je asi ononaco se ptáte až jsem na nich závislý asi lehký feták,po zjištění této zkušenosti,kdy mi léky v pátek došly mojí nepozorností a lajdáctvím,mě to vytrestalo,celý víkend jsem se kroutil jak hadice v mraze,ale hlavně že výrobci vydělávají,pacienti se léčí,vždyt jde hlavně o člověka přece,ne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.