Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, objednali jsme si skříň u místního prodejce z katalogu, po té co skříň dorazila nechali jsme odbornou firmou sestavit. Jedná se o pětidvéřovku, jedny dveře byly prasklé z výroby, tudíž jsme je dali reklamovat - 30 denní lhůta už uběhla a je překročena o osm pracovních dnů, samozřejmě že prodejce sliboval a mlžil že vše bude včas. Došla nám trpělivost a chtěli bysme peníze za skříň zpátky, nevíme jak postupovat - skříň máme sestavenou v obýváku, za dopravu jsme prodejci zaplatili a za montáž jiné firmě též.
Prosíme o radu co máme dělat
Děkuju za odpověď, ano skříň se nám líbí, sice kvalita se nerovná ceně, ale budiš to je naše chyba..to co mě spíš vadí a zaráží je jednání přímo na prodejně, neochota, vymlouvání a doteďka mě nikdo nenabídnul ani slevu. Dnes tam jde přítelkyně s matkou, tak snad to dojednají ku prospěchu všech. Jak se říká ´´kam čert nemůže nastrč ženskou´´
Pokud reklamace překročila 30 dní, prodejce vám vrátí peníze. Je jeho kaše, že to nestihl vyřídit. Dojeďte na pobočku prodejny a vyžádejte si peníze. Pokud by je nechtěl dát, ať vám dá potvrzení, že odmítá vyplatit peníze po zákonné reklamaci 30 dní. a ať se pod to podepíše. A vy s tím jděte na ČOI a oni jim to už vysvětlí.
Děkuju za odpověď, i nás toto napadlo, ale čím si nejsme jistí je to jak přesně postupovat s navrácením té skříně prodejci po té co vrátí peníze, my bychom byli rádi kdyby si to na svoje náklady rozebral a odvezl, můžeme toto po něm požadovat?
Předchozí rady jsou samozřejmě správné, ale já se přikláním k názoru Mony.
Skříň se Vám líbila, počkali jste si na ni, sehnali další firmu, jíž jste zaplatili za montáž...
I já bych se pokusila situaci řešit vyjednáním slevy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.