Nejste přihlášen/a.
Mám takový problém, který mě poslední dobou velmi omezuje. Často mi nejen kručí v břiše, ale ozývají se opravdu hlasité zvuky- bublání, pískání, někdy to zní jako prdění, ale je to jenom uvnitř břicha- v žaludku a střevech. Hodně mě to omezuje, ve škole se vždycky bojím, kdy to zase přijde a když se s přítelem díváme na film, a jen tak ležíme, tak to bych se vždycky nejraději hambou propadla. Snažila jsem se zjistit, z čeho by to mohlo být- vysadila jsem mléčné výrobky, ale vůbec to nepomohlo. Nejhorší je to navečer a pak taky úplně brzo ráno, když ještě ležím v posteli- nemám hlad, ale v břiše se mi to hemží, jak na Václaváku. Břicho mě ale nebolí, stolice normální, jenom plynatost se objevuje. Jde mi o ty zvuky, je to fakt hrozné. Ze stresu to určitě není, jsem celkově v pohodě a ty zvuky se ozývají, i když jsem normálně sama a nemyslím na to. Někdy se ale ty zvuky ozývají z úplně divných míst, třeba tam jak je slepé střevo, ale na druhé straně. Nejhorší je, že se to prostě děje ať sním co sním- zdravé a dietní i nezdravé, každý den to samé.
Myslíte, že by mi třeba doktorka mohla poradit? Je to opravdu limitující, dokonce jsem chtěla ukončit vztah s přítelem, protože se prostě vůbec necítím dobře a nechci s ním být, když vím, že mi může každou chvíli spustit v břiše nelichotivý orchestr
Musím se smát, protože jsem byla také takto přecitlivělá. Na Vašem místě bych příteli jednoduše nějakým legračním způsobem řekla, že Vám jednoduše kručí v břiše. Píšete, že ve stresu nejste, ale podvědomě asi jste a ani si to neuvědomujete. Mně také docela často kručí v břiše a hlad nemám. Ale asi to stravou bude. Něco Vám to způsobuje, teď přijít na to co to je. Zkuste sledovat kdy se to objevuje a uvědomte si, co jste jedla.
Když v kanclu sedíme v tichu, tak každý někdy hlasitě bublá (ne prdí, ale bublá uvnitř). Je to asi celkem běžné. Možná při jídle polykáš hodně vzduchu? Můžeš zkusit jíst víc v klidu, pomalu, nemluvit u jídla. Nebo zkusit probiotika - jsou to kapsle se střevními bakteriemi, které pomáhají při horší střevní mikroflóře - bubliny se kromě polykání vzduchu mohou tvořit i přímo v zažívacím traktu právě činností špatných bakterií.
ftzrdt Datum: včera 20:36
Máte naprostou pravdu. Není to žádná nemoc a pomáhají probiotika, při jídle nemluvit a dýchat nosem kvůli velkému množství spolykanému vzduchu, zkusit jíst pomalu, ne hltat a jídlo dobře rozkousat, to by mělo pomoci. Ve střevech je mnoho vzduchu. Také to chce pohyb. Procházky hlavně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.