Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kručení a hlasité zvuky v břiše

Od: felix* odpovědí: 8 změna:

Mám takový problém, který mě poslední dobou velmi omezuje. Často mi nejen kručí v břiše, ale ozývají se opravdu hlasité zvuky- bublání, pískání, někdy to zní jako prdění, ale je to jenom uvnitř břicha- v žaludku a střevech. Hodně mě to omezuje, ve škole se vždycky bojím, kdy to zase přijde a když se s přítelem díváme na film, a jen tak ležíme, tak to bych se vždycky nejraději hambou propadla. Snažila jsem se zjistit, z čeho by to mohlo být- vysadila jsem mléčné výrobky, ale vůbec to nepomohlo. Nejhorší je to navečer a pak taky úplně brzo ráno, když ještě ležím v posteli- nemám hlad, ale v břiše se mi to hemží, jak na Václaváku. Břicho mě ale nebolí, stolice normální, jenom plynatost se objevuje. Jde mi o ty zvuky, je to fakt hrozné. Ze stresu to určitě není, jsem celkově v pohodě a ty zvuky se ozývají, i když jsem normálně sama a nemyslím na to. Někdy se ale ty zvuky ozývají z úplně divných míst, třeba tam jak je slepé střevo, ale na druhé straně. Nejhorší je, že se to prostě děje ať sním co sním- zdravé a dietní i nezdravé, každý den to samé.

Myslíte, že by mi třeba doktorka mohla poradit? Je to opravdu limitující, dokonce jsem chtěla ukončit vztah s přítelem, protože se prostě vůbec necítím dobře a nechci s ním být, když vím, že mi může každou chvíli spustit v břiše nelichotivý orchestr :(

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Musím se smát, protože jsem byla také takto přecitlivělá. Na Vašem místě bych příteli jednoduše nějakým legračním způsobem řekla, že Vám jednoduše kručí v břiše. Píšete, že ve stresu nejste, ale podvědomě asi jste a ani si to neuvědomujete. Mně také docela často kručí v břiše a hlad nemám. Ale asi to stravou bude. Něco Vám to způsobuje, teď přijít na to co to je. Zkuste sledovat kdy se to objevuje a uvědomte si, co jste jedla.

hodnocení

0x
Neboj se jít za doktorem, určitě něco vymyslíte k Tvé spokojenosti.

isteron
hodnocení

0x

Pokiaľ nechcete sa opýtať lekára /lekárky, sú na to voľno predajné lieky . Občas ich aj inzerujú v novinách alebo televízii. Treba sa opýtať v lekárni.

uska*
hodnocení

0x

Kupte si v lékárně PANGROL 2000, je volně dostupný a před jídlem si jej zobněte.. Pokud to zabere a zbavíte se plynatosti, běžte k lékaři, on má možnost vám Pangrol psát na recept.

ftzrdt
hodnocení

0x

Když v kanclu sedíme v tichu, tak každý někdy hlasitě bublá (ne prdí, ale bublá uvnitř). Je to asi celkem běžné. Možná při jídle polykáš hodně vzduchu? Můžeš zkusit jíst víc v klidu, pomalu, nemluvit u jídla. Nebo zkusit probiotika - jsou to kapsle se střevními bakteriemi, které pomáhají při horší střevní mikroflóře - bubliny se kromě polykání vzduchu mohou tvořit i přímo v zažívacím traktu právě činností špatných bakterií.

wasube*

ftzrdt Datum: včera 20:36

Máte naprostou pravdu. Není to žádná nemoc a pomáhají probiotika, při jídle nemluvit a dýchat nosem kvůli velkému množství spolykanému vzduchu, zkusit jíst pomalu, ne hltat a jídlo dobře rozkousat, to by mělo pomoci. Ve střevech je mnoho vzduchu. Také to chce pohyb. Procházky hlavně.

hodnocení

0x
Tak ono to křučení v břichu není jen o hladu, jak se většina mylně domnívá. Prostě pajšl pracuje, posunuje se zpracované jídlo a střeva se holt ozývají. Já bych před lékárnou, kde potřebují prodávat předražrné věci opravdu zkusil lékaře pro konzultaci. Mě například na žáhu dr napsala předpis na sice plně hrazený lék, ale na zcela jiné bázi, než běžně nabízené komerční věci.
wasube*

Asi Vám předepsala helicid. Na žáhu je výborný. 10 je bez předpisu, 20 jen na předpis. A nejlépe je balení po 90 kusech, to je bez doplatku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]