Nejste přihlášen/a.
Ahoj.Potřebuji pomoc prosím.Sama se v tom vůbec nevyznám. Od dubna 2015 jsem na nemocenské pracovní úraz.Neschopenka stále běží a žádné odškodnění mi ještě nebylo vyplaceno.Dnes jsem se dozvěděla,že mi na daních vrátili 105kč.Jak je možné,že tak málo? Jsem z toho špatná.Počítala jsem s větší částkou.
Uška odpovídá správně,
daně lze vrátit maximálně do výše
odvedených záloh daně.
Jestli jste za první tři měsíce na dani odvedla právě zmíněných 105 Kč, není možné vrátit více, přestože základní daňová sleva činí 24.840 Kč.
Nemocenské nepodléhá dani z příjmu (nezaplatila jste z něj žádnou daň) a daňový bonus se vztahuje pouze na daňovou slevu na vyživované děti.
Případné odškodnění bude příjmem až v roce 2016.
Já v té větě nic nekorektního nevidím, Uška to nemyslela zle.
Podle mne jen chtěla sdělit, že za tři měsíce pravděpodobně nebylo na zálohách daně odvedeno tolik,
aby mohla být vratka vyšší...
PS:
A nezlobte se, věta
"Ještě, že mi neděláte daňové přiznání."
mi přijde horší...
Tohle mi napsala jedna paní,co si o tom myslíte? Máš nezdanenitelnou částku 2070 měsíčně. Takže čím déle jsi na nemocenský, o to víc dostaneš, dostaneš 2070 za každý měsíc nemocenské, což je ta nezdanenitená částka, kterou ti do nemocenský nezapočítaj. Takže se to spočítá jako přeplatek (počítaj to ročně 2070x12) a co z tý částky nevyčerpáš by měli vrátit.
Myslíme si, že buď o tom "jedna paní" nic neví, nebo že jste se špatně pochopily.
Nevím, za co byste měla dostat za každý měsíc nemocenské 2.070 Kč, a hlavně od koho. Finanční úřad Vám může vrátit jen tu daň, kterou jste skutečně zaplatila. Podívejte se na výplatní pásky do kolonky "záloha na daň" po slevě a sečtěte si, co je tam za částky. Na výplatních páskách v měsících, kdy marodíte, už není z čeho daň počítat, čili neplatíte žádnou, není Vám tedy co vracet víc, než kolik jste zaplatila v počátečních měsících roku.
Vzhledem k tomu, že se počítá ročně, tak ročně máš nárok na 24 840,-. Takže byť budeš dělat jen jeden měsíc a pak marodit, tak máš nárok na 24 840-2070, které ti nezdanili (když je to nezdanitelná částka) první měsíc z výplaty,nejedná se o zaplacenou nebo nezaplacenou daň, ale o nezdanitelnou položku...Tak paní mi to vysvětlila takto,tak vážně už nevím kdo má pravdu.
Ne, není to nezdanitelná položka. Je to sleva na dani.
24 840 ročně slevy z daně. Tzn, kdo nezaplatil žádnou daň, tomu není co vracet . Nějakou slevu Vám možná započetli už při výpočtu daně při výpočtu mzdy , a o to jste na dani zaplatila míň už v tom měsíci .Doplatila jste zbytek daně. Teď by vám mohli vrátit přeplatek, pokud jste nějakou daň po započtení slevy zaplatila Pokud vaše zaplacená daň byla malinká, vrátí vám jen to málo. Vidím to u nás v práci, zaměstnanci, kteří mají nízký plat, neodvedou skoro žádnou, nebo žádnou daň, a potom tedy není, co jim vracet, anebo jen to málo.
Podívejte se na výplatní pásky , kolik daně jste za odpracované měsíce zaplatila. Více vám vrátit nemohou.
Pracovala jste jen 3 měsíce a kolik jste odvedla na daních? Není možné vracet daně, které vám nebyly sraženy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.