Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termín splatnosti

Od: zpechova odpovědí: 3 změna:

Mám půjčku u nebankovní společnosti ESSOX (revolvingový úvěr). Žádala jsem je po roce o změnu termímu splatnosti, (telefonicky) protože výplatu důchodu mám až o týden později. Bylo to zamítnuto ! Platím tak měsíčně pokuty za opožděnou platbu. Mají na toto odmítnutí nárok? Děkuji za odpověď. Z. Pechová

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, viděl bych to tak, že jste chtěla změnit současné podmínky podepsané smlouvy dohodou a druhá strana s tím nesouhlasí. Těžko je nutit k souhlasu - na tom musí být shoda obou smluvních stran (a jedné se nechce něco měnit). Zdravím!

paw*
hodnocení

0x
Ano maji na to narok. Jsou povinni se drzet smlouvy, stejne tak vy. Leda smlouvu vypobedet a nasledne si zaridit novou.

iz*
hodnocení

0x

Stávající smlouvu lze změnit pouze v případě,

že s návrhem změny souhlasí obě strany.

Jedna strana nemůže druhou stranu k souhlasu nutit.

Jak vysoké jsou ty splátky?

Nepodařilo by se Vám během pár měsíců jednu splátku "vyšetřit" navíc a splátku

si jakokoby předplatit? Potom by platba o týden později nevadila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]