Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Která optika nabízí nejvýhodněji?

Od: bryle odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

chci se vás zeptat, zda nemáte nějaký tip na dobrou optiku - které společnosti zde podle vás vyrábějí(nechávají vyrábět) dobré dioptrické brýle za přijatelné ceny - a nabízí často i nějaké slevy, máte s nimi dobré zkušenosti, umí dobře poradit, atd. Nechci se řídit podle reklam v časopisech a podobně, zajímají mě vaše zkušenosti, zda to, co inzerují, je pravda.

U nás v malém městě má optiku nějaký soukromník, který samozřejmě žádné slevy neposkytuje a přijde mi, že chce za obyčejné brýle nekřesťanské peníze, proto se chci nyní obrátit jinam. Předpis od lékaře mít budu.

Děkuji všem.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já jsem velmi spokojený s zennioptical.com/... - sice to poprvé chtělo odvahu, objednat si brýle na dálku v eshopu, ale výsledek předčil očekávání.

Souhlasím... Zenni je super.
Nevýhoda ze brýle jsou tak levné ze skoro žádná ženská nevydrží nekoupit si vice druhu/barev než by si koupila u nás :)

Jethro,nějak mně to není jasné.Co když člověk přesně neví,kolik má dioptrií? :-D

doplněno 15.03.16 14:01:

Děkuji.

Tak si nechá oči u optika nebo u očaře změřit. Ostatně tazatel píše, že má recept, takže tam by ty parametry měly být. Nejde jen o dioptrie ale i o vzdálenost zornic, případně hodnoty jiných vad (astigmatismus atd.)

(To je podobná otázka, jako jak si můžu koupit v eshopu triko, když neznám svoji velikost :) )

wasube*

Nenašla jsem tam možnost češtiny, takže pro tazatele a jiné zájemce, čechy, opravdu skvělá informace.;) Až na toto je to dobré.

hodnocení

0x

No tak teda já nevím, ale měla jsem předpis od doktora a přesto jsem musela brýle dvakrát zkoušet u optika který měřil ty skla nějaký střed a já nevím co ještě. Ale mám skla drahá, na blízko i na dálku, jedno sklo 4.200Kč plus obroučky a to jsem měla ještě ta skla v akci. Jinak byla o tisícovku dražší. Ale já jsem potřebovala multifokální skla Varilux. Tak ono asi bude záležet na tom, co konkrétní člověk potřebuje a jakou má vadu zraku. pokud jde o slabou a jednoduchou vadu, tak bych také asi koupila brýle i přes internet.

Zmíněná zennioptical má "progressive multifocal" od nějakých 30 dolarů. Já chápu, že u komplikovaných vad ta pravděpodobnost, že brýle nebudou vyhovovat, je vyšší. Na druhou stranu, mít vyhovující brýle za patnáct stovek nebo za deset tisíc je docela rozdíl. I kdyby to měly být brýle náhradní pro případ, že si ty hlavní zapomenu nebo rozsednu :).

wasube*

Myslím že i tam by Vaše skla byla drahá. Mám také hodně drahá skla a rozhodně bych neriskla že bych pak špatně viděla. Kdysi jsem znala jeden web nějaké optiky, kde člověk dal svoji fotku a mohl si vyzkoušet jaké brýle mu nejvíce sluší. Asi to už zrušili,nemůžu to najít.

pro suzy

Ahoj Washube, to by bylo fajn, kdybys tu stránku našla. Já bych si také chtěla pořídit ještě jedny náhradní, ale víc jak deset tisíc se mi znova platit nechce. Jenomže na moji oční vadu je to risk, že pak nebudu vidět dobře a tím si mohu zrak ještě zhoršit. Když jsem začala používat ty skla varilux, tak jsem si musela zvykat jak se skrze skla dívat a kolikrát jsem si mohla rozbít čumec, když jsem šla se schodů dolů...

Ten výběr obrouček na fotku obličeje mají na tom zennioptical - koneckonců dají se tam objednat i jenom samotné obroučky a skla si do nich můžeš nechat udělat tady v ČR.

hodnocení

0x

Koupila jsem si online brýle z opti24.cz za 1390 se vším (skla, obroučky, různý spešl úpravy skel). Stačilo zajít k očaři, nechat si vypsat recept (nezapomenout, aby změřil i vzdálenost zorniček od kořene nosu) a podle toho receptu vyplnit objednávku + ještě recept ofotit a poslat jim to, aby si to zkontrolovali, a když vám pošlou špatné brýle, tak je díky tomu vyreklamujete bez problémů (prostě je hned vymění). Jsem s nimi spokojená. Sice ty stránky mají podezřelé prasáckou češtinou, ale to je tím, že mají asi špatného korektora. Každopádně mají skvělé hodnocení i na Heuréce.

bryle
hodnocení

0x

Díky všem za reakce, na internetu v eshopu nic kupovat určitě nebudu, na to jsou brýle moc citlivá věc. Ale možná se zkusím přeptat v Grand Optical, přijde mi, že mívají dost často nějaké slevy - jedna končí zrovna dnes, tak snad zase nějaké budou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]