Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci odejít z bytu RPG

Od: janarimanova odpovědí: 10 změna:

Chci se odstěhovat z bytu RPG.Mám podepsanou smlouvu na dobu určitou,která mi končí 31.1.2017 a RPG mi tvrdí,že nemůžu byt opustit,pokud mi to nedovolí.Je to možné?Ve smlouvě je i to,že mám tříměsíční výpovědní lhůtu.Jana

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zkuste dat vypoved.
Pokud to neprijmou mate smulu. RPG ma na to pravo.
Viz tady : bezplatnapravniporadna.cz/...
Dekujte politikum co tohle odsouhlasili. Ja to diky bohu stihnul pred novym zakonem. Ale mel jsem 6mesicni vypovedni lhutu.
janarimanova
hodnocení

Děkuji za odpověď.Již jsem výpověď dala a volali mi z RPG,že nemám podle nich vážný důvod k opuštění bytu.Zkusím ještě právní radu a uvidím,jak dopadnu.*nevi* Jana

robin92
hodnocení

2x

Zdravím. Zkuste se opravdu poradit s právníkem. Je to nejjistější.

hodnocení

2x

Pokud je smlouva na dobu určitou, tak stačí oznámit, že si nepřejete prodloužení smlouvy a odejdete k tomu konci smlouvy. Pokud je ve smlouvě i možnost výpovědi, tak samozřejmě i s výpovědní lhůtou. Zákon nájemníkovi umožňuje ukončit nájem byt bez udání důvodu.

Řekl i Vám, jaký závažný důvod by si představovali?

janarimanova
hodnocení

Smlouva je na dobu určitou,ovšem chci odejít dříve,proto ten,,humbuk\od RPG.Důvodem pro dřívější ukončení smlouvy je pro tuto instituci např. nástup do zaměstnání v odlehlém městě,přestěhování k jinému členu rodiny kvůli péči o něj...budou to i jiné důvody,jen pro to,aby nepřišli o platícího nájemníka.Zřejmě to vyhrávají neplatiči ...*smich*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, vím, že s byty RPG je hodně nejasností, resp. problémů - ovšem, zákon by měl platit pro všechny (v tomto případě OZ nebo NOZ). Dle mého názoru můžete po skončení náj. smlouvy byt opustit a raději v říjnu 2016 doručit výpověď z bytu na adresu majitele bytu. Na konci ledna 2017 byt předáte. Možná by bylo lepší ještě se poradit s advokátem, aby viděl tu náj. smlouvu a vše posoudil. Zdravím!

milenan
hodnocení

0x
Dobrý den, mám ten samý problém. Podala jsme řádnou výpověd a ta mi ovšem nebyla uznána. Nevím co dál, nájem potřebuji ukončit k 31.5.2016. Rpg dělá samé problímy. Děkuji za odpověd
Podle zakona maji na to pravo. Musite to bud opakovane zkousez. Nebo pockat az skonci smlouva.
janarimanova
hodnocení

Paní Mileno,bohužel neuděláte nic.Byla jsem i u právníka a nemám šanci,pokud RPG nepovolí odchod.

simonatt*
hodnocení

0x

Zarazilo mne,že takhle jednají s pronajímatelkou bytu.Musí být přec určeno,jak ukončitt bydlení.Našla jsem si jejich stanovy zde na NETu a kopíruji,co tam je:

7. Na jak dlouho se uzavírá nájemní smlouva?

Nájemní vztah je uzavírán standardně na období 1 roku. Odlišnou délku nájemního vztahu lze sjednat individuálně. Nájemní vztah je prodlužován na další období formou dodatku tehdy, pokud se na jeho uzavření obě smluvní strany dohodnou.

--------------------------------------------

Takže toto by měli dodržet,ovšem v případě,že jste si s RPG nesjednala právě tu " jinou délku"nájemního vztahu.

Přeji Vám úspěšné pořízení! S.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]