Nejste přihlášen/a.
Chci se odstěhovat z bytu RPG.Mám podepsanou smlouvu na dobu určitou,která mi končí 31.1.2017 a RPG mi tvrdí,že nemůžu byt opustit,pokud mi to nedovolí.Je to možné?Ve smlouvě je i to,že mám tříměsíční výpovědní lhůtu.Jana
2x
Pokud to neprijmou mate smulu. RPG ma na to pravo.
Viz tady : bezplatnapravniporadna.cz/...
Dekujte politikum co tohle odsouhlasili. Ja to diky bohu stihnul pred novym zakonem. Ale mel jsem 6mesicni vypovedni lhutu.
2x
Pokud je smlouva na dobu určitou, tak stačí oznámit, že si nepřejete prodloužení smlouvy a odejdete k tomu konci smlouvy. Pokud je ve smlouvě i možnost výpovědi, tak samozřejmě i s výpovědní lhůtou. Zákon nájemníkovi umožňuje ukončit nájem byt bez udání důvodu.
Řekl i Vám, jaký závažný důvod by si představovali?
Smlouva je na dobu určitou,ovšem chci odejít dříve,proto ten,,humbuk\od RPG.Důvodem pro dřívější ukončení smlouvy je pro tuto instituci např. nástup do zaměstnání v odlehlém městě,přestěhování k jinému členu rodiny kvůli péči o něj...budou to i jiné důvody,jen pro to,aby nepřišli o platícího nájemníka.Zřejmě to vyhrávají neplatiči ...![]()
0x
Dobrý den, vím, že s byty RPG je hodně nejasností, resp. problémů - ovšem, zákon by měl platit pro všechny (v tomto případě OZ nebo NOZ). Dle mého názoru můžete po skončení náj. smlouvy byt opustit a raději v říjnu 2016 doručit výpověď z bytu na adresu majitele bytu. Na konci ledna 2017 byt předáte. Možná by bylo lepší ještě se poradit s advokátem, aby viděl tu náj. smlouvu a vše posoudil. Zdravím!
0x
0x
Zarazilo mne,že takhle jednají s pronajímatelkou bytu.Musí být přec určeno,jak ukončitt bydlení.Našla jsem si jejich stanovy zde na NETu a kopíruji,co tam je:
7. Na jak dlouho se uzavírá nájemní smlouva?
Nájemní vztah je uzavírán standardně na období 1 roku. Odlišnou délku nájemního vztahu lze sjednat individuálně. Nájemní vztah je prodlužován na další období formou dodatku tehdy, pokud se na jeho uzavření obě smluvní strany dohodnou.
--------------------------------------------
Takže toto by měli dodržet,ovšem v případě,že jste si s RPG nesjednala právě tu " jinou délku"nájemního vztahu.
Přeji Vám úspěšné pořízení! S.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.