Nejste přihlášen/a.
Chci se odstěhovat z bytu RPG.Mám podepsanou smlouvu na dobu určitou,která mi končí 31.1.2017 a RPG mi tvrdí,že nemůžu byt opustit,pokud mi to nedovolí.Je to možné?Ve smlouvě je i to,že mám tříměsíční výpovědní lhůtu.Jana
Pokud je smlouva na dobu určitou, tak stačí oznámit, že si nepřejete prodloužení smlouvy a odejdete k tomu konci smlouvy. Pokud je ve smlouvě i možnost výpovědi, tak samozřejmě i s výpovědní lhůtou. Zákon nájemníkovi umožňuje ukončit nájem byt bez udání důvodu.
Řekl i Vám, jaký závažný důvod by si představovali?
Smlouva je na dobu určitou,ovšem chci odejít dříve,proto ten,,humbuk\od RPG.Důvodem pro dřívější ukončení smlouvy je pro tuto instituci např. nástup do zaměstnání v odlehlém městě,přestěhování k jinému členu rodiny kvůli péči o něj...budou to i jiné důvody,jen pro to,aby nepřišli o platícího nájemníka.Zřejmě to vyhrávají neplatiči ...
Dobrý den, vím, že s byty RPG je hodně nejasností, resp. problémů - ovšem, zákon by měl platit pro všechny (v tomto případě OZ nebo NOZ). Dle mého názoru můžete po skončení náj. smlouvy byt opustit a raději v říjnu 2016 doručit výpověď z bytu na adresu majitele bytu. Na konci ledna 2017 byt předáte. Možná by bylo lepší ještě se poradit s advokátem, aby viděl tu náj. smlouvu a vše posoudil. Zdravím!
Zarazilo mne,že takhle jednají s pronajímatelkou bytu.Musí být přec určeno,jak ukončitt bydlení.Našla jsem si jejich stanovy zde na NETu a kopíruji,co tam je:
7. Na jak dlouho se uzavírá nájemní smlouva?
Nájemní vztah je uzavírán standardně na období 1 roku. Odlišnou délku nájemního vztahu lze sjednat individuálně. Nájemní vztah je prodlužován na další období formou dodatku tehdy, pokud se na jeho uzavření obě smluvní strany dohodnou.
--------------------------------------------
Takže toto by měli dodržet,ovšem v případě,že jste si s RPG nesjednala právě tu " jinou délku"nájemního vztahu.
Přeji Vám úspěšné pořízení! S.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.